Uutinen Edustus

Laitahyökkääjä Lucais Morais siirtyy Gnistanista Laivastonsinisiin ja Onni Suutari siirtyy AC Oulusta lainalle keltasinisiin. 

AC Oulu on tehnyt kauteen 2024 asti ulottuvan pelaajasopimuksen brasilialaisen laitahyökkääjän Lucas Moraisin kanssa. Hän saapuu Ouluun Gnistanista, jonne hän siirtyi kaudelle 2020. Morais on pelannut tällä kaudelle Ykkösessä 14 ottelua tehden kolme maalia ja viisi syöttöä. Luquinhas taiteilijanimellä myös tunnettu hyökkääjä on mielissään sopimuksesta Laivastonsinisiin.

Olen erittäin tyytyväinen siirrosta AC Ouluun. Se on minun toive pelata tällä tasolla ja olen odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lucas Morais

Ennen Suomeen tulemista 25-vuotias Morais pelasi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Kongsvinger IL:n paidassa. Kotimaassaa Brasiliassa hän pelasi Rio De Janeiron osavaltion pääsarjassa Campeonato Cariocassa Tigresin joukkueessa.

Ensisijainen tavoitteeni on tietenkin auttaa joukkuetta saavuttaakseen tavoitteensa. Tulevaisuuden tavoitteeni on jättää nimeni AC Oulun historiaan ja antaa kaikkeni tälle seuralle.

Lucas Morais

Monipuolinen ja monikäyttöinen brasilialainen pystyy pelaamaan laitahyökkääjänä ja keskikentällä. Hän on pelannut uransa aikana myös hyökkäävänä laitapuolustajana.

Nopeat jalat ja pää sekä hyvä taitotaso edesauttaa pelaajan adaptoitumista uuteen jalkapalloympäristöön. Lisäksi Luquinhasin ja Ricardo Duarten yhteinen historia Gnistanista auttavat varmasti Lucasia sopeutumaan meidän pelitapaan ja pelillisiin asioihin suhteellisen nopeasti.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Kaksisuuntainen liikenne AC Oulun ja Gnistanin välillä jatkuu

Liikenne käy myös toiseen suuntaan, kun Raahen härkä / suuntaa Gnistaniin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Gnistanin kanssa käydyissä keskusteluissa kävi ilmi, että Onni voisi olla heidän silmissään kiinnostava pelaaja heidän loppukauden tavoitteitaan ajatellen. Laina antaa Onnille hyvän mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja kilpailla suuremmasta peliajasta, kuin AC Oulussa tällä hetkellä.

Onnin kanssa juteltiin tästä asiasta ja hän näki Gnistaniin loppukaudeksi menemisen hyvänä mahdollisuutena kamppailla suuremmista peliaikaminuuteista kuin meillä tällä hetkellä ja samalla auttaa panoksellaan Gnistania saavuttamaan loppukauden tavoitteet.

Markus Heikkinen

Lasse Ikosen lainasopimus Gnistanin kanssa on näyttänyt, että tämän kaltainen yhteistyö voi olla kaikkien osapuolien kannalta toimiva ja kannattava.

Ympäristön muutos Pohjois-Suomesta pääkaupunkiin varmasti edesauttaa Onnin kasvua pelaajana ja ihmisenä, koska hän joutuu varmasti ottamaan enemmän vastuuta arjestaan ja elämästään. Onnistuessaan Onni on entistä valmiimpi kamppailemaan isommasta roolista ja peliminuuteista ensi kaudella, mikä on sekä Onnin että ACOn tavoite.

Markus Heikkinen