Uutinen Edustus

AC Oulu otti hurjan kirin Ykkösen viimeisillä kierroksilla. Joukkue nappasi seitsemän peräkkäistä voittoa kauden loppuun ja palautti Oulun liigakartalle. AC Oulun päävalmentaja Harri Kampman nosti urallaan jo neljännen seuran maan ylimmälle sarjatasolle. Mikä on miehen salaisuus?

– Työtähän tämä vaan on. Me saimme tehdä rauhassa töitä ja harjoitella talven rauhassa. Pelaajat luottivat kokoajan tavoitteeseemme, Oululle tämä on hirvittävän tärkeä asia. Nyt täytyy alkaa miettimään, miten täällä saadaan huippujalkapallon olosuhteet kuntoon, Kampman heittää.

– Oululainen jalkapallo on noussut maan pääsarjaan AC Oulun myötä kymmenen kertaa ja tippunut sieltä yhdeksän kertaa. Nyt on tärkeä keskittyä siihen, miten AC Oulu saadaan menestymään Veikkausliigassa, Kampman viitoitti tulevaa.

Oulun Edustusjalkapallo ry:n puheenjohtaja Matti Heikkinen oli tyytyväinen mies liiganousun ratkettua.

– Minulle tämä oli toinen liiganousu, muistan ensimmäisen kerran vielä yhtä hyvin (OPS v.1975). Tämä tuntuu äärimmäisen hyvältä. Olemme vuoden jäljessä AC Oulua perustettaessa asetetusta nousu kolmessa vuodessa -tavoitteesta, mutta meidän aika ei ollut vielä viime vuonna. Onneksi tänään onnistuimme, Heikkinen iloitsi.

Puheenjohtajan mukaan AC Oulun Veikkausliigaan vienyt pelaajamateriaali oli tasainen, mutta muutamat tärkeät pelimiehet sinetöivät liiganousun. Koko kauden ajan loistavia otteita esittänyt -maajoukkueessakin 16 ottelua pelannut – Janne Hietanen oli yksi heistä. Myös kapteeni Mike Peltolan rooli joukkueessa oli tärkeä ja esimerkillinen. Maalivahti Jani Luukkonen osoitti todelliset refleksinsä kauden päätösottelussa.

– Tasainen joukkue, josta löytyi se oikea permanentti. AC Oulun peruslähtökohta, neljän seuran koalitio alkoi tuottaa hedelmää, kun saimme Oulun Luistinseurasta ratkaisevia pelaajia käyttöömme loppukaudeksi, Heikkinen taustoitti.

Nousevaa, oululaista jalkapalloilija sukupolvea AC Oulussa edusti muun muassa keskikenttämies Toni Kolehmainen. Kolehmaisen otteista kertoo jotain se, että nuorukainen sijoittui Ykkösen Veikkauspörssissä jaetulle ykkössijalle yhdessä TP-47:n Mikko Barskin ja Viikinkien Joonas Sareliuksen kanssa.

– Loistava juttu, että saatiin oululainen joukkue liigaan, Kolehmainen kiteytti ratkaisuottelun jälkimainingeissa.