Uutinen Edustus

Oululaiset hyökkäyspäänpelaajat Vesa Verronen ja Joonas Sohlo ovat solmineet AC Oulun kanssa pelaajasopimukset. Verrosen sopimus on kaksivuotinen ja Sohlon yksivuotinen.

Hiljattain 19 vuotta täyttänyt Verronen on OLS:n juniorimyllyn kasvatti. Nuoresta asti erittäin maaliahneena tunnettu pelaaja on harjoitellut AC Oulun mukana jo aikaisempina vuosina, mutta menneenä talvena Vesa on kuulunut säännöllisesti AC Oulun harjoitusrinkiin onnistuen positiivisesti erityisesti viime otteluissa. Maalisyöttö OPS:n verkkoon ja maali SJK:a kertovat A-junioreissa tuhoisaa jälkeä tehneen Verrosen huimasta kehittymisestä kohti miesten pelejä.

– Maalintekotaito on Suomessa harvinaista ja Veskulta löytyy juuri sitä – vaikka muille jakaa. Hän on tehnyt todella paljon maaleja A-junioreissa ja meiltä ei tietysti jää sellaiset suoritukset huomaamatta. Täten hän on saanut vastuuta myös meidän otteluissa ja tulosta on syntynyt niissäkin, joten sopimus on täysin ansaittu omalla tekemisellä. Tiettyjä ominaisuuksia täytyy vielä harjoitella paljon, mutta hän on päämäärätietoisesti esiintynyt harjoituksissa, joten jo ensi kesältä on lupa odottaa paljon. Vesku on hieno esimerkki meidän taustalla toimivasta seurayhteistyöstä, joka toimii tällä hetkellä erinomaisesti, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Sohlo on tuttu kasvo oululaisjoukkueista. Hän on pelannut junioreissa OLS:n paidassa ja aikuisiällä hänet tunnetaan erityisesti FC OPa:n väreistä. Joonas harjoitteli jo viime vuoden pääasiassa AC Oulun mukana pelaten Kolmosessa juuri FC OPa:ssa, joka toimi ja toimii myös tulevaisuudessa AC Oulun farmiseurana.

– Joonas on sitten erilainen esimerkki hyvästä seurayhteistyöstä. Hän on kulkenut pitkän tien kohti AC Oulua pelaten Kakkosessa ja Kolmosessa miesten pelejä tehden niissä paljon maaleja. Pelaajat kehittyvät eri tavoin, eri aikoihin ja Joonas on tehnyt paljon työtä uransa eteen ansaiten paikan meidän joukkueesta. Loistotyyppi, joka antaa aina kaikkensa kentällä ja myös häneltä odotamme, totta kai, maaleja ensi kesänä, Nurmela kommentoi.

Verrosen ja Sohlon sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 19 pelaajasopimusta kaudelle 2012.