Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt yksivuotiset pelaajasopimukset Eetu Uusitalon ja Juuso Haapalan kanssa. Oululaisille tuttu kaksikko on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana jo tammikuusta alkaen vakuuttaen seurajohdon sopimusten arvoisesti.

Maikkulan kasvatti, 24-vuotias Uusitalo, pelasi edellisen kerran AC Oulun paidassa kaudella 2009 juhlien kauden päätteeksi liiganousua. Tämän jälkeen hän on edustanut Kakkosessa FC OPA:a sekä TP-47:ä. Vikkeläkinttuinen Uusitalo viihtyy parhaiten hyökkäyksen oikealla laidalla, jossa häneltä odotetaan erityisesti ohituksia 1v1-tilanteissa.

Haukiputaalta kotoisin oleva ja Oulussa asuva Haapala pelasi viime kaudella paikallisvastusja OPS:n riveissä. Hän on edustanut seurajoukkuetasolla myös HauPa:a sekä FC OPA:a. Taitava ja nopea pelaaja pystyy pelaamaan keskikentällä hyökkäävissä rooleissa, mutta parhaat avut löytyvät myös hyökkäyksen laidoilta. 20-vuotias ”Juse” opiskelee parhaillaan hierojaksi ja AC Oulun kautta hänelle aukeaa mahdollisuus saada arvokkaita harjoittelutunteja tulevaan ammattiin.

– Eetu ja Juuso lunastivat paikkansa meiltä harjoitusjakson aikana. He tietävät mitä meillä pelaaminen sekä harjoittelu vaatii ja molemmat osoittivat kykenevänsä siihen. Kumpikin pelaaja on monipuolinen ja he tulevat lähtökohtaisesti taistelemaan hyökkäyspään pelipaikoista, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela valoittaa.

– Oululaisina jätkinä he sopivat ryhmäämme täydellisesti ja ovat omalta osaltansa luomassa vahvaa joukkuehenkeä sekä koko AC Oulun ympäristöä – Erityisesti heidänlaisiltaan pelaajilta myös yleisössä istuvat tutut ja tuntemattomat haluavat nähdä onnistumisia, Nurmela jatkaa.

AC Oululla on tällä hetkellä kasassa 16 pelaajasopimusta, joista peräti 14 voidaan laskea oululaisiksi. Loput kaksi ovat rovaniemeläiset Majavan veljekset.