Uutinen Edustus

AC Oulun joukkueen rakennus on marraskuun puolivälissä jo hyvällä mallilla. Nyt sopimuspapereihin nimensä laittoivat puolustaja Aleksi Lappalainen, 21, sekä hyökkääjä Petteri Pietola, 20. Sopimukset ovat yksivuotisia.

Molemmat herrat pelasivat AC Oulussa jo viime kaudella, joten sopimuksien myötä joukkueeseen saadaan tärkeää jatkuvuutta. Nyt pelaajasopimuksia kaudelle 2017 on kasassa 11 kappaletta. Aleksi Lappalainen on pelannut kaudesta 2013 lähtien AC Oulussa 37 virallista ottelua. Maalinteossa laitapuolustaja ei ole vielä onnistunut. Viime kaudella Lappalainen pelasi 12:ssa ottelussa. Tulevalle kaudelle hänelle on tavoitteena vakiinnuttaa paikka avauksessa.

– Helppo päätös oli jatkaa, eikä oikeestaan muita vaihtoehtoja tarvinnut edes miettiä. Viime kaudella koko seura otti taas askeleen eteenpäin vaikka, viimenen kruunu jäikin puuttumaan. Ei päästy pelillisesti ihan kärkijoukkueiden tasolle. Minun mielestä viime kaudella joukkueessa oli silti paras fiilis mitä minun aikana täällä on ollut. Toivottavasti ensi kaudelle saadaan vähintään yhtä kilpailukykyinen joukkue, ja että jännitys peleissä säilyy syksyn nostalgisiin iltavaloihin asti. Alkukausi minulla meni ihan hyvin, mutta loppukaudesta jäi paljon nälkää tätä kautta kohti, niinkuin koko joukkueella. Kaudella 2017 lähden tavoittelemaan minuutteja, voittamisen fiilistä ja siistejä kokemuksia, päättää Lappalainen.

Petteri Pietola pelasi kaudella 2015 erittäin lupaavasti ja esiintyi tuolloin 19:ssä ottelussa, joissa hän teki kaksi maalia. Kaudesta 2016 piti tulla hänen osaltansa läpimurtokausi, mutta loukkaantuminen sotki suunnitelmat.

– AC Oulussa jatkan innoissani, ja toivon että nyt saisin vihdoin täysin terveen kauden. Kausi 2016 ei olisi voinut huonommin mennä koska sitä edellinen kausi loppui lupaavasti. Koko seuraava kausi kaatui loukkaantumisten takia. Kaudella 2017 tavoittelen ehjää kautta, jotta pystyn olemaan avauksen pelaaja ja auttamaan joukkuetta menestymään, kertoo itsevarmasti Pietola.

Päävalmentaja Rauno Ojanen on myös mielissään Lappalaisen ja Pietolan jatkosopimuksista.

– ”Jallu” Lappalainen on kokenut 21-vuotiaaksi pelaajaksi. Molempien laitojen tunnollinen pakki, jolla on iso ACO-sydän. Saatava vain kroppa toimimaan vielä paremmin, niin ehtii ja onnistuu.

– ”Petu” Pietolan ominaisuudet riittää vaikka mihin asti. Räjähtävyys, suunnanmuutokset sekä 1v1-tilanteissa parhaimmillaan pysäyttämätön. Kuitenkin liian harvoin parhaimmillaan. Saatava ehjä harjoitus- ja pelikausi, niin tiedetään kuinka hyvä hän onkaan. Pystyy pelaamaan useita eri rooleja, luonnehtii päävalmentaja Ojanen.

Viime kauden pelaajista AC Oulussa ei näillä näkymin jatka Pekka Welling, Iiro Vandell, Henry Mäkäräinen ja Tommi Lindholm.

AC Oulun joukkue 2017 (Tilanne 16.11.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin, Juuso Särkelä

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala, Samuli Leppälä, Niko Ronkainen, Aleksi Lappalainen

Keskikenttäpelaajat: Jair, Samuel Kurttila

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen, Petteri Pietola

Valmennusryhmä: Päävalmentaja Rauno Ojanen, Valmentaja Markus Heikkinen

Osta AC Oulun kausikortti kaudelle 2017 jo nyt, ja saat kaupan päälle viisi irtolippua!