Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut vuoden jatkosopimuksen joukkueen kapteenina toimineen puolustaja Lassi Nurmoksen kanssa.

26-vuotiaasta Nurmoksesta voidaan puhua jo seuralegendana, sillä vyöllä on virallisia otteluita AC Oulun paidassa peräti 197 kappaletta. Kaikkien aikojen listalla tällä lukemalla pääsee toiseksi heti Janne Hietasen jälkeen, ja odotettavissa on, että juuri “Lamo” ottaa tulevaisuudessa vielä kärkitilankin haltuunsa.

Nurmos debytoi AC Oulun paidassa Ykkösessä 16-vuotiaana kaudella 2011. Uuden jatkosopimuksen myötä Haukiputaan Pallon kasvatilla alkaa jo yhdeksäs kausi laivastonsinisissä.

Veikkausliigakokemusta Nurmos on käynyt hakemassa aiemmin urallaan kahteen otteeseen. Kaudella 2014 puolustaja edusti RoPS:a 15 ottelussa ja kaudella 2017 PS Kemin paidassa otteluita kertyi pääsarjatasolla 22 kappaletta. Nyt edessä on ensimmäinen kausi Veikkausliigassa AC Oulun edustusasussa.

Nurmos toimi AC Oulun kapteenina kuluneena kautena ja esiintyi kentällä 21 Ykkösen ottelussa. Maalinteossa puolustaja onnistui kertaalleen kulmapotkun jälkitilanteesta tärkeässä 1-2 -vierasvoitossa Vaasan Palloseurasta. Juuri ennen kauden huipennusta tapahtunut umpisuolen puhkeaminen piti miehen sivussa nousujuhliin päättyneestä viimeisestä kotipelistä MP:tä vastaan, mutta kapteeni pääsi kuitenkin sairaalasta Raattiin nostelemaan sarjan voittopokaalia ensimmäisenä.

– Hienoa, että nousujoukkueen kapteeni jatkaa! Lamo on tärkeä palanen joukkueen rakentamista monikäyttöisyyden ja luotettavuutensa ansiosta. Hän löysi itsensä viime kaudella suurimmaksi osaksi jälleen laitapuolustajan tontilta ja kehittyi uusvanhalla pelipaikalla koko ajan. Lamo on erittäin tärkeä osa joukkueen oululaista sydäntä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen komppaa Aholaa.

– Lamo on ollut nuoresta iästä huolimatta monessa mukana seuran historiassa, mutta Veikkausliigaunelma täyttyy vasta lähes 200 ottelun jälkeen. Hän johti kapteenina joukkueen sarjanousuun ja löysi itsensä jälleen laitapuolustajan tontilta, jossa hän kehittyi tasaisesti koko kauden ajan. Lamo on luotettava ratsu, joka yltää useimmiten omalle hyvälle tasolleen – Lamo on edelleen vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan, Heikkinen toteaa.

Nurmos on itse innoissaan tulevasta kaudesta.

– Huippufiilis jatkosopimuksesta. Liigapaikkaa on jahdattu pitkään, joten oli selvä ratkaisu jatkaa täällä. Aina kun tavoitteet täyttyy, tulee tilalle uusia sekä joukkueena että henkilökohtaisesti – niitä kohti lähdetään tekemään töitä. Innolla tässä tulevaa odottaa, Nurmos kertoo.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)
Lassi Nurmos (2021)
Ruxi (2021+1)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Obed Malolo (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Fareed Sadat (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)
Samu Alanko (2022+1)