Uutinen Edustus

Viime kaudella Ykkösessä Vaasan Palloseuraa edustanut 22-vuotias Samu Alanko on tehnyt pelaajasopimuksen AC Oulun kanssa. Solmittu sopimus kattaa kaudet 2021 ja 2022 sekä sisältää option kaudesta 2023.

AC Oulu on hankkinut hyökkäyspäähänsä lisää tulivoimaa, kun seura on tehnyt sopimuksen Samu Alangon kanssa. VPS-kasvatti Alanko oli mukana Suomen juniorimaajoukkueissa useampana vuotena ja debytoi Veikkausliigassa jo 17-vuotiaana “Vepsun” paidassa. Otteluita Veikkausliigassa Alangolla on vyöllään yhteensä 27 kappaletta.

Viime kaudella Ykkösessä Alanko oli yksi vaarallisimmista hyökkäyspään pelaajista ja vaikea pideltävä vastustajille, sillä hän viimeisteli kuusi osumaa ja alusti vaasalaisten maaleista kahdeksan. Lisäksi InStat-tilastojärjestelmän mukaan Alanko oli sarjan paras maalipaikkojen luoja yhdessä Niklas Jokelaisen kanssa, joten AC Oulu saa runsaasti juonikkuutta kentän viimeiselle kolmannekselle.

Alanko on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta hakea kokemuksia myös ulkomailta, sillä hän edusti parin kauden ajan itävaltalaisseuroja, First Vienna FC:tä ja FK Austria Wieniä. Itävallassa Alanko oli joukkueensa mukana voittamassa muun muassa Regionalligaa. Ennen ulkomaan keikkaa, Alanko kävi mutkan FF Jarossa loppukaudesta 2016. Visiitti oli todella tehokas, kun yhdeksän Ykkösen peliä tuottivat seitsemän osumaa. Yksi onnistumisista tuli AC Oulua vastaan hienon laitanousun päätteeksi.

– Samu on juoksuvoimainen ja nopea hyökkääjä. Hän pystyy pelaamaan molempia laitoja sekä tarvittaessa myös keskellä. Hän osaa kuljettaa ja haastaa, sekä kykenee myös maalintekoon ja kuten tilastot kertovat, luomaan paikkoja muille. Olemme erittäin tyytyväisiä pitkästä sopimuksesta, jonka aikana odotusarvot sekä joukkueen että Samun kehityksen suhteen ovat korkealla, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Myös päävalmentaja Jyrki Ahola on erittäin iloinen Alangon sopimuksesta.

– Samu ajoittaa pystyynjuoksut erinomaisesti ja on vahva pallollisena päästessään kuljettamaan vastustajan linjaa kohti. Monipuolisena pelaajana hän kykenee suorittamaan molemmilla laidoilla. Valmennuksen näkökulmasta Samu on tärkeä hankinta joukkueeseen erikoisosaamisensa ansiosta – lisäksi pitkä sopimus mahdollistaa pitkäjänteisen työn hänen kanssaan, Ahola summaa.

Samu Alanko saapuu Ouluun isoin odotuksin.

– Olen todella kiitollinen, että seura halusi satsata minuun pitkällä sopimuksella. Seurasin viime kaudella todella paljon AC Oulun pelejä ja tykkäsin tavasta, jolla se pelasi. Koen, että minulla on paljon vahvuuksia, jotka sopivat seuran pelitapaan. Tämä siirto on minun uran kannalta todella tärkeä tässä vaiheessa. Odotan kovasti treenien ja pelien alkamista, Alanko toteaa.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)

Samu Alanko (2022+1)