Uutinen Edustus

AC Oulu on käyttänyt keskikenttäpelaaja Samuel Kurttilan sopimuksessa olleen optiovuoden, joten näin 19-vuotias OLS:n kasvatti jatkaa Laivastonsinisissä myös kaudella 2020.

Kuluneella kaudella Kurttila esiintyi Ykkösessä kentällä 10 ottelussa ollen avauskokoonpanossa neljä kertaa. Lisäksi Suomen Cupissa ”Junnu” lempinimellä tunnettu pelimies sai tilastoihinsa neljä ottelua.

Ensimmäiset viralliset ottelut AC Oulun edustusjoukkueessa Kurttila on pelannut jo kaudella 2017 Suomen Cupissa. Peliaikaa on kuitenkin vuosien varrella karttunut eniten miesten peleistä Kakkosessa niin OTP:n kuin OLS:in paidoissa. Lisäksi nuorempana Kurttila on edustanut Suomea U16-maajoukkueessa.

Päävalmentaja Jyrki Ahola luottaa Kurttilan ottavan roolia ensi kaudella.

– Junnu on pallollisena erittäin taitava sekä monikäyttöinen pelaaja. Isona plussana pidän sitä, että kyseessä on Oulun oma poika, joka on ollut ringissä mukana useamman kauden ja tuo samalla siis jatkuvuutta. Nyt on sitten todellisen läpimurron aika ja valmennukselta löytyy luottoa siihen.

AC Oulun joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Kurttilan sopimus on 11. julkaistu sopimus ja lisää uutisia on lupa odottaa kuluvan viikon aikana mahdollisesti useampia. Joukkueen kasaamisessa on selkeä punainen lanka, sillä pelaajisto koostuu toistaiseksi 100%:sti kotimaisista pelaajista, joista seitsemän on ns. oman kylän poikia.

Jere Aallikko (2020)

Loorents Hertsi (2020)

Juho Mäkelä (2020)

Lassi Nurmos (2020)
Samuel Kurttila (2020)

Kristian Heinolainen (2020+1)

Henrik Ölander (2020+1)

Aapo Heikkilä (2021)

Juhani Pennanen (2021)

Lasse Ikonen (2022)

Miika Koskela (2022)