Uutinen Edustus

Tänä aamuna syksyn ensimmäiset lumihiutaleet laskeutuivat maanpinnalle turvallisesti kuin Felix Baumgartner. On aika tarkastella kulunutta pelikautta tilastojen valossa ja kiittää AC Oulun uskollista katsojakuntaa sekä yhteistyökumppaneita.

AC Oulun kausi 2012 ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Tilastoja tarkastellessa käy ilmi, että asiat ovat joskus pienestä kiinni – juuri se tekee urheilusta niin mielenkiintoista, kuin se on.

AC Oulu keräsi 27:ssa pelaamassaan Ykkösen ottelussa 37 pistettä, joka oikeutti kuudenteen sijaan kymmenen joukkueen sarjassa. Voittoja kertyi yhdeksän, tasapelejä kymmenen ja tappioita kahdeksan kappaletta. Kymmenellä tasapelillä AC Oulu nappasi kauden ”tasapeliautomaatti”-tittelin. Mainittakoot, että sarjakakkonen SJK kärsi kauden aikana myös kahdeksan tappiota, mutta se onnistui välttämään tasapelejä AC Oulua huomattavasti useammin.

AC Oulun joukkueessa kentällä kävi kauden aikana 19 pelaajaa, joista 18 pelasi myös avauksessa. Joukkueen keski-ikä oli 24,3 vuotta. Vanhin kentällä kirmannut pelaaja oli 40-vuotias Mika Nurmela ja nuorin 17-vuotias Matias Ojala.

Kauden suurin voitto oli 5-0-tulokseen päättynyt kotiottelu FC Viikinkejä vastaan, jonka tulos kuitenkin muutettiin myöhemmin pelilupasotkujen myötä. Suurin tappio kirjattiin kauden viimeisessä ottelussa SJK:ta vastaan, kun seinäjokelaiset hakivat pisteet 0-2-tuloksella.

Maaleja AC Oulu teki kauden aikana korjattujen tilastojen valossa 38 kappaletta ja sisäisen maalikuninkuuden nappasi Joonas Sohlo yhdeksällä täysosumalla.

Pisin maaliton putki kesti 198 minuuttia ja oma maali pysyi koskemattomana pisimmillään 258 minuuttia. Pisin voitto”putki” oli kaksi ottelua, joka omalta osaltaan kertoo kauden epätasaisuudesta. Tappiottomien otteluiden putki kesti parhaimmillaan kuitenkin 10 ottelua. Kauden aikana AC Oulu ei hävinnyt koskaan kahta ottelua peräkkäin.

AC Oululle tuomittiin kauden aikana 4 rangaistuslaukausta, joista 3 onnitui. AC Oulua vastaan tuomittiin myös 4 rankkaria, mutta vain kaksi upposi maaliin. Punaista korttia ulosajon merkiksi näytettiin AC Oululle kauden aikana kaksi kertaa, joista molemmat olivat suoria.

Kotiotteluissa yleisöä kävi yhteensä 18898 eli keskimäärin 1350 ottelua kohti, joka oli myös Ykkösen paras. Pudotusta edelliseen kauteen tuli, mutta samalla voidaan todeta määrien perustuneen taatusti realismiin.

AC Oulu haluaa vielä kerran kiittää yleisöä ja yhteistyökumppaneitaan kaudesta 2012! Yhdessä kohti tulevaa.
AC Oulu – Tunne, jonka tietää!