Uutinen Edustus

AC Oulun kapteeni Antti Pehkonen on tällä hetkellä loukkaantumisen takia sivussa joukkueen toiminnasta. Pehkonen kuntouttaa reisivammaansa tiiviillä tahdilla, mutta pelikentille ei ole asiaa ainakaan ihan lähiaikoina.

Jo kesäkuun lopulla harjoituksissa tullut lihasvamma vaivasi Pehkosta koko heinäkuun ajan, ja tilanne on mennyt koko ajan vain pahempaan suuntaan. Harjoituksiin pelaaja ei ole pystynyt osallistumaan pitkään aikaan ja parissa edellisessä ottelussakin homma piti jättää kesken. Esimerkiksi viime viikonlopun kotiottelussa leikki loppui jo puolen tunnin pelin jälkeen.

Lopulta ainoa järkevä ratkaisu oli aloittaa todellinen kuntoutus ja jättäytyä sivuun joukkueen normaalirytmistä.

– Tällä hetkellä käyn kuntoutuksessa joka päivä, mutta tällaiset revähdykset eivät yleensä ihan viikossa parane. Kuntoutus etenee hitaasti ja edelleen on kivun tuntemuksia olemassa, Pehkonen kertoo.

Pehkosta ei nähdä kentällä ainakaan sunnuntain ottelussa Vaasassa, ja todennäköisesti myös ensi viikon vierasottelu GrIFK:ta vastaan jää väliin. Sen jälkeen edessä olisikin enää yksi ottelu ennen kahden viikon mittaista pelitaukoa.

– Vamma on tarkoitus hoitaa nyt kunnolla kuntoon. Kuntoutus aloitettiin toden teolla tällä viikolla ja sitä jatketaan ensi viikolla. Ohjelmassa on muun muassa fysikaalisia hoitoja, venytyksiä, kuminauhajumppaa ja niin edelleen, AC Oulun fysio Kari Huttunen valottaa.

– Pelaamalla vamma on vain pahentunut, joten mitään muuta mahdollisuuta ei ole kuin olla nyt jonkun aikaa pois kentiltä, korostaa Huttunen.

Pehkonen on kuulunut koko kauden ajan oululaisjoukkueen luottopelaajiin topparin tontillaan. Viimeisimmissä otteluissa vamma on kuitenkin luonnollisesti hieman hidastanut menoa.

Tunnollisen kipparin ei ole helppoa seurata vierestä, kun joukkue valmistautuu tuleviin koitoksiin.

– Kyllä tässä on jopa harjoituksia vaikea katsella, kun ei voi tehdä juuri muuta kuin kerätä palloja. Kyllä sinne tietenkin mieli tekisi, mutta urheilu on joskus tällaista, tuumaa Pehkonen.

Siinäkin mielessä tilanne on 26-vuotiaalle oululaiselle uusi, että tähän mennessä uralla ei ole pidempikestoisia loukkaantumisia sattunut.

– Tällaista vakavampaa vaivaa ei ole ollut koskaan aikaisemmin, vaan aina olen selvinnyt viikon tai parin huililla. Tämä menee siis vammahistoriassani niin sanotusti kärkipäähän, Pehkonen harmittelee.

(Toimitus)