Uutinen Edustus

Ansiokkaan uransa ensimmäisen sarjaosuman kotikaupunkinsa AC Oululle iskenyt kokenut keskikenttäjyrä Jani Kauppila oli tyytyväinen ja huojentunut mies 4-0-lopputulokseen päättyneen FC PoPa -voiton jälkeen. 

Erittäin tärkeän 2-0-maalin aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä puskenut Kauppila piti voitokasta lopputulosta erityisen tärkeänä heinäkuun vaikeiden aikojen jälkeen.

– Muutama peli tässä oli mennyt jo ilman voittoja ja haluamme tietenkin jatkaa mukana kärkijoukkueiden imussa. Siksikin tämä oli tärkeä voitto, Kauppila tiivisti ottelun keskeisen viestin.

Maali siivitti AC Oulun kipparin riehakkaisiin tuuletuksiin kentällä, mutta lehdistötilaisuudessa mies oli jo rauhallisemmin mielin analysoimassa tilannetta.

– Se kyllä tuli hyvään paikkaan ja pääsimme sen myötä viettämään rauhassa puoliaikaa. Monessakin ottelussa toinen maali olisi ollut meille tärkeä. Tällä kertaa se myös saatiin ja se kantoi loppuun asti. Muutamallekin jätkälle tuli osumia ja toivottavasti se vapauttaa mieliä jatkoa ajatellen.

Kauppila jakoi kiitosta erityisesti kuukauden kestäneen albanialaisen häähumun jälkitulissa kahden maalin liekehdintään heränneelle Dritan Stafsulalle, joka nousi samalla Ykkösen maalipörssin kärkeen yhdeksällä osumallaan.

FC PoPaa viidettä otteluaan päävalmentanut, Oulussa aiemmin jalkapallo-oppeja jakanut Tero Suonperä myönsi reilusti AC Oulun tulostaululla näkyneen paremmuuden. Suonperä suitsutti varsinkin kotijoukkueen suunnanmuutospeliä, jota hän piti Ykkösen parhaimpana tasoltaan.

– Vaikka häviäminen ei tietysti koskaan hauskaa olekaan. Pelin alku oli meiltä hyvää jälkeä ja 0-0-tilanteessa Teemu Vihtilällä oli tyhjä maali edessään. Siitä ei sitten saatu palloa häkkiin, Suonperä huokaisi Mika Lähderinteen väljemmille vesille siivoamasta tilanteesta, joka olisi maaliin mennessään saattanut muuttaa illan luonteen.

– AC Oulu oli kuitenkin paras jengi, jota vastaan olemme pelanneet tällä kaudella. Se tylsistytti meidät täysin kovalla prässillään, ja jäimme kaiken kaikkiaan vähän jalkoihin. Puolustuksemme oli esimerkiksi 3-0-maalissa yhtä pitävä kuin turkkilainen kerrostalo, Suonperä manasi.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli puolestaan maanantai-illan antiin ja joukkueen pelitavan tuottamaan kolmen pisteen saaliseen tyytyväinen mies. AC Oulu sai voiton myötä omaa ”taloaan” hieman vahvemmalle pohjalle.

– Joukkueen kannalta oli kuitenkin hyvä, että jotain jäi myös hampaankoloon. Juuso Majava laiturina pystyy vielä parempaan. Ja kuinka suuri ero Randy Edwini-Bonsulla oli viime peliin, jossa hän ei päässyt tasolleen. Nyt hän oli yksi kentän selkeistä hahmoista mahtavalla aktiivisuudellaan, mutta oli myös todellinen epäonnen soturi, Malinen viittasi kanadalaiskärjen muutamiin läheltä piti -tilanteisiin.

– Kaiken kaikkiaan alkuminuuteista lähtien olimme reipashenkinen ja hyvin tavoitteellinen joukkue, tiivisti Malinen.

Vahvoja otteita ottelussa esittivät erityisesti kokeneemmat pelaajat maalintekijöiden Mika Nurmelan, Kauppilan ja Stafsulan johdolla, mutta myös junioriosasto pääsi iskemään vaihdosta. Vaikka tulosta ei tällä kertaa tullut, tarttui kokemusta jälleen roppakaupalla mukaan.

– Tässä ottelussa nuorillamme oli myös oikeudenmukainen ja reilu paikka tulla sisään kentälle. Aiemmin vaihtotilanteissa peli on ollut 0-0 tai 0-1 ja ajatukset ovat olleet sellaiset, että heidän olisi ratkaistava peli. Nyt oli sellainen paikka, että esimerkiksi Arttu ja Tuure Siira pääsivät nauttimaan pelistä kotiyleisön edessä ilman älyttömiä paineita.

– He olivat alusta alkaen mukana maalintekotilanteissa ja pääsivät taklaamaan. Tässä ottelussa tuli laajalta rintamalta oikeita ja positiviisia asioita esiin, Malinen myhäili.

AC Oulun kausi jatkuu ensi sunnuntaina todellisella kuuden pisteen kamppailulla sarjajohtaja FC Lahden vieraana.

LUE MYÖS OTTELURAPORTTI POPA-OTTELUSTA!
VIDEOKOOSTE ottelusta

(Toimitus, Olli Kohonen)