Uutinen Edustus

AC Oulu tehnyt 1+1-vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Yann Fillionin kanssa. Kanadalainen maalivahti siirtyy AC Ouluun Ykkösessä pelanneesta EIF:stä.

Fillion on Ottawassa syntynyt 24-vuotias raamikas (pituutta 193 cm) veräjänvartija, joka on pelannut ammatikseen Euroopassa viimeiset reilut neljä vuotta. Hän teki sveitsiläisen suurseura FC Zurichin kanssa viisivuotisen sopimuksen toukokuussa 2016, mutta vietti pääosan ajastaan lainalla alemmilla sarjatasoilla Ruotsissa, Norjassa ja Sveitsissä.

Maalivahti siirtyi Tammisaareen EIF:n paitaan kaudeksi 2020 ja Ykkösessä otteluita kertyi vyölle 15 sekä Suomen Cupissa 5 kappaletta. Fillion oli maalilla molemmissa EIF:n otteluissa AC Oulua vastaan, joten muutto Ouluun ei ole täysi hyppäys tuntemattomaan.

– Alunperin Suomeen tulossa suunnitelmana oli pelata menestyksekäs kausi Tammisaaressa ja siirtyä sitten eteenpäin suurempaan seuraan. Heti kun kuulin AC Oulun kiinnostuksesta, olin todella innoissani ja päätin siirtää muut vaihtoehdot syrjään. Olen iloinen, että pääsimme yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

– Minulla oli hyvät keskustelut Jyrki Aholan kanssa ja koin, että hän ja muu valmennusryhmä todella haluavat auttaa minua urallani eteenpäin seuraavalle tasolle. Myös kaupungilla ja seuran kannatuspohjalla oli tärkeä merkitys päätöksessäni, sillä varmasti kaikki viime kaudella Ykköstä seuranneet ovat samaa mieltä siitä, että AC Oululla oli peleissä kaikkein uskollisimmat kannattajat, taustoittaa Fillion siirtoaan.

Myös AC Oulun tulevaisuuden suunnitelmat ovat Fillionin mieleen.

– AC Oulun projekti on linjassa omien tavoitteideni kanssa. Seura ei pelkästään halua selviytyä Veikkausliigassa vaan sen sijaan tulla yhdeksi isoista Suomessa. Tätä ajatusta tukee esimerkiksi uusi harjoitushalli ja suunnitelmat jalkapallostadionista.

Tulevan Veikkausliigakauden osalta maalivahti asettelee sanojaan vielä varovaisesti.

– En halua asettaa itselleni mitään erityisiä henkilökohtaisia tavoitteita tulevalle kaudelle, jotteivat ne turhaan rajoittaisi minua, mutta kyllähän ykkösvahdin paikka on aina mielessä. Aion antaa kaikkeni, keskittyä täysillä tekemiseen ja tarttua joka mahdollisuuteen. Lopulta se vie minut sinne mihin ansaitsen päästä.

Fillion tulee muodostamaan Juhani Pennasen kanssa tasavahvan ja erittäin motivoituneen AC Oulun maalivahtikaksikon. Päävalmentaja Aholan ja valmennusryhmän päätettäväksi jää miten peliaika jakautuu tulevalla kaudella.

– Pohjois-Amerikasta tulee henkisesti vahvoja, hyviä maalivahdin ominaisuuksia omaavia maalivahteja. Näkemämme lisäksi tekemämme taustatyö vahvistaa nämä asiat. Fillion täydentää loistavasti maalivahtiosastoamme ja taistelee pelipaikasta yhdessä vahvan nousukauden pelanneen Juhani Pennasen kanssa. Odotan kovasti päästä tekemään töitä maalivahtiemme kanssa, kertoo AC Oulun maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)

ACOTV

Yhteistyössä