Uutinen Edustus

Pari päivää ennen Veikkausliigakauden avausta AC Oulun päävalmentaja Harri Kampman on levollisella mielellä, mutta samalla kokeneenkin miehen olemuksesta paistaa poikamainen innostus.

Kampman muistaa vielä tasan tarkalleen viime lokakuisen talvisessa kelissä pelatun ratkaisuottelun lähes 5000 katsojan edessä. AC Oulu kaatoi Atlantiksen maalein 2-0 ja lunasti urheilullisesti paikkansa Veikkausliigaan.

– Viimeinen matsi tuntuu kuin eiliseltä päivältä, Kampman myöntää.

Vaikka liigapaikkaa juhlittiin Atlantis-voiton jälkeen, alkoi vähintään yhtä suuri urakka myöhemmin.

– Sen jälkeen seuraan on tullut toiminnanjohtaja ja liigalisenssi on saatu. Tässä on tehty joka puolella ja seuran jokaisella sektorilla aivan hirvittävä määrä töitä. Hienoa, että nyt liiga vihdoin alkaa.

Joukkueen kasaaminen myöhästyi, mutta hurjan uurastuksen myötä seura pääsi tavoitteisiin ja joukkue voi nyt lähteä luottavaisella mielellä mittaamaan osaamistaan.

– Saimme Tarmo Kouvan kanssa valtuudet alkaa kasaamaan joukkuetta. Rakentaminen onnistui hyvin. Pystyimme löytämään pelaajat niille paikoille, joille halusimme. Meillä on myös laaja materiaali, jossa on kova kilpailu pelipaikoista, Kampman tiivistää.

Varsinaista sijoitustavoitetta joukkue ei ole asettanut ensimmäiselle liigakaudelle.

– Tiedämme, että olemme valmiina pelaamaan mitä tahansa joukkuetta vastaan ja taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa. Olemme tyytyväisiä jos kauden päätyttyä sijoitus on keskitason yläpuolella, "Hape" linjaa.

– Rakennamme pitkää ja kestävää menestystarinaa. Kun ajatelleen esimerkkejä menestyneistä seuroista, niin menestyminen ei synny sattumalta. Se ei tapahdu nopeasti, vaan vaaditaan pitkäjänteistä työtä, painottaa Kampman.

AC Oulu pääsee ensimmäiseen otteluun lähes parhaalla miehistöllään, sillä ainoa poissaolija on Dritan Stafsula.

(Toimitus)