Uutinen Edustus

AC Oulun kaikkien aikojen maalitykki Dritan Stafsula on allekirjoittanut seuran kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Stafsula on tykittänyt laivastonsinisille 48 maalia pelaamassaan 157 virallisessa ottelussa. Erikoistilanteiden erikoismiehenä tunnettu Stafsula oli päättyneellä kaudella AC Oulun paras maalintekijä 11 täysosumalla.

33-vuotias Albanian sekä Suomen passin omistava vasuri on noussut upeiden otteidensa ansiosta yhdeksi kannattajien suosikkipelaajista. Suomeen jo 90-luvun lopulla muuttanut ”Tani” odottaa tulevaisuutta innolla.

– AC Oulu on minulle rakas seura. Olen saanut kokea täällä upeita hetkiä ja haluan niitä myös jatkossa. Kahden vuoden sopimus antaa rauhaa ja varmuutta tehdä pitkäjänteistä työtä – tämän sopimuksen aikana halumme yhdessä nousta Veikkausliigaan, Stafsula päättää.

Stafsulan pelipaikka on vaihdellut vuosien aikana aina hyökkääjästä laitapuolustajan tontille. AC Oulun puolelta Stafsulasta odotetaan maalipyssyä myös jatkossa.

– Tanilla on koko sarjan, ellei koko Suomen paras vasen jalka. Hän on luontainen maalintekijä, joka elää pallokosketuksista. Viime kaudella hän pelasi hyviä otteluita laitapuolustajana sekä keskikentällä. Ensisijaisesti häntä kaavaillaan hyökkääviin rooleihin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Saimme jälleen mitä halusimme – Tani on seuralegenda, joka tietää ja tuntee seuran paremmin kuin hyvin. Hän on pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita. Nuren (Mika Nurmelan) lopettamisen jälkeen Tanin kaltaisten pelaajien täytyy ottaa johtajuutta kentällä yhä enemmän, mutta sen tulee tapahtua luontevasti omien vahvuuksien avulla, AC Oulun manageri Timo Kalermo päättää.

Stafsulan sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa seitsemän pelaajasopimusta kaudelle 2015.