Uutinen Edustus

AC Oulun tuleva päävalmentaja on Jyrki Ahola. Sopimus alkaa tammikuussa on kestoltaan kaksi vuotta ja se sisältää option kaudesta 2022.

47-vuotias Ahola on kotoisin Riihimäeltä, mutta työskennellyt pitkään pääkaupunkiseudun seuroissa erilaisissa tehtävissä. Valmennusura alkoi vuonna 1987 Riihimäen Palloseurasta ja sen jälkeen työnantajina ovat toimineet FC Honka, FC Jokerit, HyPS ja VJS. Pisin työura löytyy kuitenkin HJK:n organisaatiosta, jossa hän on toiminut valmentajana ensimmäisen kerran jo vuonna 2001. Viimeset kaksi vuotta Ahola on toiminut Klubi 04:n valmentaja sekä toiminut kykyjenetsijänä edustusjoukkueelle.

Aholaa pidetään vahvana pelaajien ja pelin kehittäjänä, joka tuntee suomalaiset pelaajat ja Suomessa pelanneet pelaajat erityisen hyvin. Ahola kertoo olevansa valmis haasteeseen.

– Joukkueessa on paljon positiivista, joista voisin nostaa esiin päästettyjen maalien vähyyden ja nuoret debytantit. Tartuin tilaisuuteen, sillä näen seurassa ja Oulussa valtavan potentiaalin – nousemme liigakartalle harjoitus ja peli kerrallaan ja se tarkoittaa sitä, että vaatimustason ja päivittäisen tekemisen täytyy olla aivan huippuluokkaa, Ahola sanoo.

– Tulevasta pelitavasta voi tässä vaiheessa kertoa sen, että pyrkimys on riistää pallo mahdollisimman ylhäällä ja se tarkoittaa aktiivista prässipelaamista. Tilanteenvaihdot täytyy olla joukkueen vahvuus, Ahola jatkaa.

– Juuri kukaan ei minua Oulussa tunne ja sen puolesta pääsen puhtaalta pöydältä liikkeelle – ennakkoasenteita ja vanhoja rasitteita ei siis ole suuntaan eikä toiseen. Yritän vaikuttaa parhaalla mahdollisella tavalla siihen mihin voin eli tulevaisuuteen, Ahola päättää.

AC Oulun edellinen päävalmentajarekry oli julkinen ja avoin haku. Tällä kertaa haku ei ollut julkinen, mutta urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kampasi läpi koko kotimaisen ja osittain myös ulkomaalaisen valmentajakentän. Lopulta valinta kohdistui Aholaan, jonka palkkaaminen nähdään seurassa strategiaa tukevana.

– ”Jykästä” saadaan ahkera ja intohimoinen valmentaja. Hän on valmentanut todella pitkään, mutta silti pystynyt päivittämään tietoja ja taitoja nykypäivän vaatimalle tasolle. Hän omaa hyvät vuorovaikutustaidot pystyen opettamaan sekä pelaajaa yksilönä, että joukkuetta kokonaisuutena. Hänellä on kova vaatimustaso paitsi itseään, myös kaikkea toimintaa kohtaa – kokonaisuutena olemme seurana todella tyytyväisiä, että saamme hänet AC Oulun päävalmentajaksi, Heikkinen summaa.

– Valinta tukee seuran laadittua strategiaa. Sen sisällä voidaan tietysti hakea painopisteitä ja tulevalla kaudella tavoitteena on oululaisempi ja nuorekkaampi joukkue. Seura tarkentaa asioita kuluvan kauden jälkeen, AC Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puukka kommentoi.