Uutinen Edustus

Päävalmentaja Jyrki Aholan aikakausi AC Oulussa jää kahden kauden mittaiseksi.

Jyrki Aholan päävalmentajasopimus uutisoitiin 24.9.2019. Kovia meriittejä etenkin juniorivalmentajana saavuttanut Ahola oli suurelle jalkapalloyleisölle tuntematon nimi ja katsomaton kortti miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Jalkapallopiireissä kuitenkin tunnettiin ”Jykän” taidot ja näin ollen pääkaupunkiseudun seurojen verkkarit vaihtuivat laivastonsinisiin.

AC Oulussa riihimäkeläinen sai suojattinsa heti ensimmäisellä kaudella kovaan lentoon – koronapandemian runtelema vaiherikas ja tunteikas kausi 2020 päättyi upeasti nousuun Veikkausliigaan. Joukkueen tavaramerkiksi muodostui äärettömän tiivis puolustuspeli, sillä 22 ottelussa omissa soi vain 16 kertaa.

Kuluva kausi 2021 jää siis ainakin tällä erää Aholan viimeiseksi AC Oulun peräsimessä. Aholan, koko joukkueen ja tietysti seuran tärkeimpänä tavoitteena on säilyttää paikka Veikkausliigassa myös ensi kaudelle. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Runkosarjassa otteluita on jäljellä vielä kolme kappaletta, jonka jälkeen pelattavassa loppusarjassa viisi ottelua lisää – mitään ei ole voitettu, mitään ei ole menetetty. AC Oulu jatkaa töitä tavoitteen eteen.

– Taistelussa sarjapaikasta kannattajien, joukkueen ja koko yhteisön yhteen hiileen puhaltaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tehdään paljon töitä ja hoidetaan meidän kaikkien yhteinen tavoite kunnialla maaliin, Ahola kommentoi.

– Pari vuotta sitten Jykä hankittiin tänne tekemään muutosta oululaiseen jalkapalloon ja se myös saatiin. Toivotamme Jykälle kaikkea hyvää jatkoon, mutta nyt tietysti keskitymme kaikki loppukauteen – kiitosten aika on sitten kauden jälkeen, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä