Uutinen Edustus

Meriläinen siirtyy seuran sisällä toimitusjohtajan paikalta kehitysjohtajaksi.

Kaudelle 2005 ensimmäisen pelaajasopimuksen tehneelle Juho ”Äffä” Meriläiselle alkanut vuosi on 18. peräkkäinen seuran palveluksessa. Pelaajana viimeiset myöhässä ajoitetut taklaukset nähtiin kaudella 2013 – ensimmäinen työsopimus toimiston puolella solmittiin kuitenkin jo syksyllä 2011.

Laivastonsinisissä seuratyöntekijänä, toimistopäällikkönä, seurajohtajana ja toimitusjohtajana toiminut Meriläinen ottaa nyt askeleen sivuun ja keskittyy jatkossa seuran monipuoliseen kehittämiseen. Toimenkuvaan kuuluu jatkossa muun muassa myynti, tapahtumat ja fanituotteet. Lisäksi Meriläinen toimii Oulun Jalkapallohalli Oy:n (Garam Masala), Laivastonsiniset Oy:n (MOKU) toimitusjohtajana sekä AC Oulu juniorit ry:n (U17) puheenjohtajana – kaikki roolit ovat miehelle toki tuttuja jo useamman vuoden ajalta. Suurimpana uutuutena työnkuvaan kuuluu OTC Stadion Oy:n tehtävät.

Avoimesti julkisuudessa työuupumuksesta kertonut ”Äffä” on iloinen sopimuksen syntymisestä.

Useampi kuukausi pohdittiin uutta roolia ja työnkuvaa. Mukavaa, että löysimme lopulta yhteisen sävelen. Seurassa on tapahtunut paljon muutoksia viime vuosina, joten kokonaisuus ei ole ihan niin yksinkertainen kuin voisi kuvitella. Oma jaksaminen on tosiaan ollut koetuksella, mutta nyt tuntuu jo huomattavasti paremmalta. Olen nähnyt ja kokenut AC Oulua yli puolet elämästäni, joten jonkinlaista perspektiivia on varmastikin kertynyt.

Kehitysjohtaja Juho Meriläinen

Sinänsä lähes kaikki mahdolliset seuran työt ovat jollain tasolla tuttuja, myös nämä jutut mihin jatkossa keskityn. Pointti on siinä, että tulevaisuudessa olisi enemmän aikaa panostaa asioiden kehittämiseen. Luonnollisesti uusien tekijöiden perehdyttäminen kuuluu pakettiin ja hoidetaan ne hommat, mitkä kulloinkin pitää hoitaa.

Juho Meriläinen

Saatiin vihdoin luovittua sopiva malli, jossa työtehtävät selkeytyy ja päästään ottamaan Juhosta hänen vahvuudet irti. Esimerkiksi tapahtumien eteenpäin vieminen on suuri osa seuran tulevaisuuden kuvaa ja tärkeä juttu koko yhteisöä varten. Luotan, että juuri tähän Juho pystyy antamaan oman panoksensa.

vt. Toimitusjohtaja Hanna Väänänen