Uutinen Edustus

Kotitappion lisäksi lauantai toi AC Oulun leiriin muutakin murhetta. Toppari Juho Meriläisen nilkka murtui pelin alussa ja oululaisen kausi on ohi.

Avauskokoonpanossa topparin tontilla ottelun aloittaneen Meriläisen (kuvassa) peli päättyi 15. minuutilla, kun hän loukkasi pahasti nilkkansa kaksinkamppailussa Jipon hyökkääjä Victor Solomonia vastaan.

– Hyppäsin palloon ja hieman horjahdin. Vastustaja kaatui sitten koko painollaan nilkan päälle, Meriläinen kertoi ottelun jälkeen nilkka paketissa.

Meriläinen kannettiin nopeasti paareilla ulos kentältä, jonka jälkeen edessä oli sairaalareissu. Kuvauksissa selvisi, että nilkka on murtunut ja näin ollen jalka on paketissa ainakin seuraavat neljä viikkoa.

Hiljattain jatkosopimuksen AC Oulun kanssa tehnyt Meriläinen oli luonnollisesti pettynyt kauden päättymisestä, mutta mies kantoi huolta myös toisesta asiasta.

– Toivottavasti varusmiespalvelus ei nyt jää kesken tämän takia. Sehän se pahinta olisi, jos he laittaisivat minut kotiin ja tammikuussa pitäisi lähteä uudelleen. Nyt lähden ensi yönä takaisin ja ensin haen ainakin pari viikkoa kotihoitoa, heinäkuussa palveluksen Lapin Ilmatorjuntarykmentissä aloittanut Meriläinen murehti.

Meriläisen ohella AC Oulun puolustuskalustosta on sivussa myös kapteeni Antti Pehkonen, joka menee tiistaina leikkaukseen.

– Kun tilanne on nyt tämä, niin täytyy sanoa, että Aleksandr Gorbatshovin hankinta osui aivan nappiin. Nyt olisimme todella tiukassa paikassa ilman häntä, huokaisi päävalmentaja Juha Malinen ottelun jälkeen.

Gorbatshov pelasi lauantain ottelussa topparin tontilla täydet 90 minuuttia ja onnistui kohtuullisesti.

– Mielestäni hän pelasi niin kuin topparin pitääkin pelata, Malinen totesi.

Tällä hetkellä AC Oululla on siis käytössään vain kaksi puhdasta topparia eli Gorbatshov ja Boussad Houche. Lisäksi enimmäkseen keskikentällä viihtyvä Veli-Pekka Nurmi on pelannut kuluvan kauden aikana yhden ottelun topparin tontilla.