Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt yhden vuoden mittaiset jatkosopimukset puolustaja Juho Meriläisen ja hyökkääjä Donewell Yoben kanssa.

Juho Meriläinen on 20-vuotias oululaispuolustaja, joka on kuulunut joukkueen pelaajarinkiin jo usean vuoden ajan. Tällä kaudella isokokoinen pelaaja on noussut vakituisesti pelaavaan kokoonpanoon, sillä tilillä on 13 pelattua ottelua.

Meriläinen pystyy pelaamaan sekä topparin tontilla että keskikentän pohjalla. Lisäksi hän on käyttökelpoinen mies myös hyökkäyspään erikoistilanteissa.

– Juho on tervepäinen jalkapalloilija, jonka kanssa on ollut hienoa työskennellä. Hän on pystynyt nostamaan tasoaan koko ajan ja pelaamaan hyviä otteluita. Armeija on nyt luonnollisesti hieman hidastanut menoa, mutta ensi kausi tulee olemaan hänelle se iso juttu, päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

– Oululaisia pelaajia ei ole todellakaan liikaa tarjolla, mutta Juho on yksi sellainen nuorimies, josta on tarkoitus tehdä tunnettu oululaisjalkapalloilija, Malinen jatkaa.

AC Oulussa jatkaa ensi kaudella myös 25-vuotias hyökkääjä Donewell Yobe. Sambialainen on kuulunut koko kauden ajan joukkueen vakiokalustoon ja on tällä hetkellä kuudella osumallaan oululaisjoukkueen paras maalintekijä.

– Donewell on yksi nöyrimmistä jalkapalloilijoista, joita olen kohdannut valmennusurani aikana. Hän on erittäin luotettava ja kunnianhimoinen pelaaja, joka on valmis kovaan työntekoon. Target-pelaajana hän suojaa palloa hyvin ja tekee oikea-aikaisia suorituksia, kuvailee Malinen.

Hyvin Ouluun sopeutunut pelaaja saa ensi kaudeksi myös perheensä kaupunkiin, mikä tulee entisestään lisäämään viihtyvyyttä.

– Odotan, että talven aikana hän tekee hyvin töitä ja saamme ensi kaudeksi entistäkin paremman pelaajan. Hänen fyysiset ominaisuudet eivät ole vielä ihan täysin kunnossa eli ripaus lisää fyysisyyttä sekä nopeutta, niin tulos tulee olemaan vielä parempaa, Malinen toteaa.

Donewell.jpg
Donewell Yobe.

Vähäisemmälle peliajalle AC Oulussa tällä kaudella jäänyt hyökkääjä Jarno Rova sen sijaan siirtyy loppukauden ajaksi Kakkosessa pelaavan OLS:n riveihin. Tällä ratkaisulla halutaan turvata OLS:n sarjapaikka sekä antaa nuorelle pelaajalle peliaikaa.

Veikkausliigan nousutaistelussa mukana olevalla AC Oululla on jäljellä vielä seitsemän sarjaottelua. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa kolmantena kaksi pistettä liigakarsijan paikalla olevaa JJK:ta jäljessä.

Malisen mukaan joukkueen selkeä tavoite on nousta loppukauden aikana karsijan paikalle.

– Siihen tähtäämme, mutta nyt tarvitaan muutosta joukkueen sisällä, sillä olemme tuhrineet liian monta ottelua tasapeleiksi. Seuraava ottelu on lauantaina Jippoa vastaan, ja siitä tarvitsemme ehdottomasti voiton.

(Toimitus)