Uutinen Edustus

AC Oulu ja maalivahti Juhani Pennanen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Oulunsalon Pallon kasvatti valittiin päättyneellä kaudella AC Oulun kannattajien toimesta joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Laivastonsinisissä Pennanen on torjunut menneiden kausien aikana yhteensä 51 Ykkösen ottelua, joissa oma maali on pysynyt puhtaana 17 kertaa. Päästettyjen maalien keskiarvo per ottelu on 1.04.

26-vuotias Pennanen on torjunut uransa aikana myös OPS:n ja PS Kemin riveissä. Monipuolinen maalivahti on kasvanut yhdeksi AC Oulun alakerran ja koko joukkueen johtajiksi.

– Edellinen kausi on nollattu ja siitä on otettu opiksi. Katseet ovat vahvasti jo tulevassa. Minulla on valtava palo voittaa ja menestyä ja tiedän, että pystyn yhä parantamaan reilusti. Tavoitteena on pystyä omalla esimerkillä nostamaan koko joukkueen ja etenkin nuorten pelaajien tasoa, Pennanen kertoo.

AC Oulun pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen on tyytyväinen suojatinsa jatkosopimuksesta.

– Juhani on vakiinnuttanut paikkansa luotettavana maalivahtina. Suoritustaso oli korkealla läpi kuluneen kauden. Hän on erittäin motivoitunut ja sitoutunut harjoittelemaan ja treenattuja asioita on pystytty koko ajan siirtämään otteluihin. Henkilökohtaisesti hyvin sujuneen kauden jälkeen on luonnollista asettaa tavoitteet vieläkin korkeammalle seuraaville kausille, Luukkonen päättää.

Pennasen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa seitsemän julkaistua pelaajasopimusta ensi kaudelle. (Nurmos, Mäkelä, Aallikko, Hertsi, Koskela, Ikonen).