Uutinen Edustus

Päävalmentaja Juha Malisen terveiset kauden 2008 päättymisen jälkeen.

Tänään lauantaina päättynyttä kautta voidaan arvioida monelta kannalta. Löydämme paljon hienoja muistoja, mutta vanha kunnon skeptikkokin saa varmasti kerättyä vettä myllyynsä. Kyse onkin loppujen lopuksi asenteesta: positiivinen asenne on menestystarinoiden takana, negatiivisuus sen sijaan lamaannuttaa ympäristönsä.

Menneen vuoden aikana olen nähnyt oululaisessa jalkapalloelämässä monia menestystarinan aiheita:

                                                                                            
1. Jalkapallo kiinnostaa. Ihmiset puhuvat, kuuntelevat ja kyselevät. Parhaimmillaan Ykkösen peliin saapui lähes 2 700 katsojaa!

2. Seurat eivät riitele. AC Oulun toimintatapa on herättänyt arvostusta. Olemme tehneet monen seuran kanssa hyvää yhteistyötä, mutta rikkaus on myös se, että asioita tehdään lähellämme myös erilaisilla filosofioilla.

3. Nuorisotyö kehittyy. Kaupungissa muistellaan paljon 1990-luvun alun loistavaa juniorituotantoa, joka tuotti paljon ammattilaispelaajia. Tällä kaudella saimme ajettua joukkueeseen puolenkymmentä oululaispelaajaa! Eikä tässä todellakaan kaikki; todelliset superikäluokat ovat tulossa ja silloin AC Oulu on valmis!

4. AC Oulu on antanut varoituksen uudesta tulemisesta. Ennen kauden alkua vain harvat uskoivat uuden joukkueen sijoittumiseen kuuden parhaan joukkoon. Siellä me kuitenkin olemme olleet koko kauden! Ensi kaudella haluamme, että meidän uskotaan olevan sarjan kärjessä! 

5. Fanitoiminta tukee joukkuetta. Me emme voi koskaan miellyttää kaikkia kannattajiamme, mutta näyttäisi ja kuulostaisi siltä, että suurin osa faneistamme on sitoutunut pitkäjänteiseen projektiimme. Sinitähdet seurasivat värikkäästi joukkuetta jokaisessa ottelussa!

Olemme nyt tehneet poikkeuksellisen paljon sopimuksia tämän kauden pelaajien kanssa ja uuteen kauteen valmistautuminen alkaa jo marraskuun alussa. Pyrin katsomaan vieläkin tarkemmin, jos löytäisin tahto- ja taitotasoltaan sopivia oululaispelaajia. Muutkin pelaajat, jotka ovat huomanneet Oulun menestystarinan mielenkiintoiseksi, ovat tervetulleita sitoutumaan projektiimme. 

Tulevalla kaudella haluamme ottaa askelia eteenpäin jokaisella tasolla. Koska minä ajattelen oululaisesta jalkapallosta positiivisesti, mietipä Sinäkin seuraavaa:

”Maajoukkueemme karsintaotteluita seuraa koko kansa ja alle 21-vuotiaat selviytyivät ensimmäistä kertaa kahdeksan maan joukkoon EM-lopputurnaukseen. Euroopan ammattilaissarjoissa on pian 100 suomalaispelaajaa. Suomeen on rakennettu toimivia jalkapallostadioneita, joissa parhaimmillaan on 8 – 9 000 katsojaa. Oululaiset pelaajat ovat täyttämässä nuorimpien maajoukkueiden pelipaikkoja ja OLS oli C-nuorten paras ryhmä sekä Tervarit pelasi B-nuorten SM-sarjaa…”

Jalkapallohuuma siis tulee ja villitsee. Tekemätöntä työtä on vielä paljon, mutta AC Oulu tulee olemaan oululainen ylpeyden aihe.

Kiitokset kannustamisestasi!

Juha Malinen

AC Oulu kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan sekä kaikkia toiminnassa mukana olleita kaudesta 2008 ja toivottaa oikein hyvää syksyn jatkoa!