Uutinen Edustus

AC Oulu ja JP Savolainen ovat solmineet ensi kauden kattavan valmentajasopimuksen, jossa on optio kaudesta 2024. Hän tulee Laivastonsinisten edustusjoukkueen valmennustiimiin ja hän toimii myös U17-joukkueen valmennuksessa, mutta prioriteetti on kuitenkin Veikkausliigajoukkueessa.

Jussi-Pekka Savolainen on viimeisen vuoden ollut opintovapaalla ja ennen sitä hän on valmentanut kymmenen vuotta kasvattajaseurassaan Raumalla Pallo-Iiroissa ja Helsingissä Käpylän Pallossa. Savolainen on myös tunnettu vaikuttaja jalkapallopiireissä sekä hänellä on aiheeseen liittyvä blogi ja hänellä on omia koulutuksia valmentamiseen liittyen.

Fiilikset ovat luonnollisesti hyvät ja odotan innolla tulevaa. Viime kausi meni ladatessa akkuja opintovapaalla ja nyt olen täynnä virtaa uuden kauden kynnyksellä. Tuntuu myös hyvältä palata takaisin Veikkausliigaan reilun 10 vuoden tauon jälkeen ja päästä kokemaan ammattiurheilu nyt valmentajan roolista käsin.

Olen tehnyt yhteistyötä Ricardon kanssa aikaisemmin eri projekteissa Palloliitossa ja nautin silloin hänen kanssaan työskentelystä paljon. Seura pyrkii myös selvästi kehittymään ja menemään eteenpäin mikä on itselleni tärkeä asia. Päätös liittyä mukaan AC Oulun valmennustiimiin oli siis lopulta helppo ja looginen seuraava askel valmennusurallani. 

JP Savolainen

Savolainen siirtyi 2014 Käpylän Palloon ammattivalmentajaksi, jossa hän toimi pestinsä kaksi viimeistä kautta myös valmennuspäällikkönä. KäPassa hän valmensi pääasiassa lapsia ja nuoria sekä luotsasi nuorten joukkueita maan kärkitasolla. Hän on suorittanut UEFA A-valmentajatutkinnon ja ollut kehittämässä Palloliiton valmennuskoulutuksia.

Koen, että parhaita puoliani on olla kiinnostunut asioista, sekä kyky ja halu oppia uusia asioita. Tämän ansioista itselläni on mielestäni paljon valmennusosaamista eri asioissa. Olen toiminut monessa roolissa jalkapallon parissa, mikä on myös auttanut tässä. Toimiminen lasten ja nuorten parissa on antanut laaja-alaista ymmärrystä ja osaamista oppimiseen, kehittymiseen ja kasvamiseen liittyvistä prosesseista ja opettanut toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Valmennuskoulutusten kehittäminen on puolestaan opettanut jäsentämään ja ymmärtämään peliä syvällisesti. Lisäksi entisenä ammattijalkapalloilijana huippu-urheilun maailma on tuttu.

JP savolainen

Savolainen pelasi omalla peliurallaan reilut sata ottelua Veikkausliigassa Tampere Unitedissa, KuPSissa ja Vepsussa. Hän oli TamU:ssa voittamassa kahta Suomen mestaruutta kausille 2006 ja 2007. Jälkimmäisellä kaudella hän pääsi nostelemaan myös Suomen Cupin pystiä. Savolaisella on myös kokemusta poikien maajoukkueista reilun 30 ottelun verran. Veikkausliigassa valmentajana hänellä ei ole vielä kokemusta, mutta tavoitteet tulevaisuudelle on kuitenkin selkeät.

Suurin tavoite tällä hetkellä on auttaa AC Oulua tulevalla kaudella niin paljon kuin mahdollista. Enemmän henkilökohtaisella tasolla pyrin oppimaan mahdollisimman paljon valmentamisesta ja elämästä ja katsomaan mihin se lopulta vie. Olen urani aikana oppinut, että tekemällä asioita hyvin avautuu uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

JP Savolainen

JP:llä on takana hieno ura pelaajana ja myös kaksi Veikkausliigan mestaruutta löytyy mieheltä.  Peliiuran päättymisen jälkeen, on ehtinyt valmentaa jo yli vuosikymmenen. Analyyttisuus ja monipuolinen sisältöosaaminen ovat muun muassa ominaisuuksia, jotka JP tuo tullessaan Ouluun. Tervetuloa Ouluun JP!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen