Uutinen Edustus

Kesken viime kauden AC Ouluun siirtynyt amerikkalais-meksikolainen keskikenttäpelaaja Josue Soto pelaa laivastonsinisten pelipaidassa myös kaudella 2018, sillä seura on päättänyt lunastaa sopimuksessa olleen optiovuoden.

Josue Soto on 28-vuotias vasenjalkainen pallotaituri, joka on saanut pelillisen kasvatuksen Pohjois-Amerikassa. Kaudella 2013 hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelasi CD Chivasin paidassa 18 ottelua MLS-sarjassa. Seuraavat pari vuotta vierähtivät San Antonio Scorpionsissa alemmalla sarjatasolla NASL-liigassa.

Suomeen Soto siirtyi ensimmäisen kerran kaudeksi 2016, jolloin mies teki sopimuksen FF Jaron kanssa. Esiintymisiä Ykkösessä kertyi 16 kappaletta ennen kuin kausi päättyi syyskuun puolivälissä tulleeseen pahaan loukkaantumiseen.

AC Oulun kanssa Soto teki sopimuksen heinäkuussa 2017 ja tarkoitus oli ajaa keskikenttäpelaajaa hiljalleen sisään joukkueeseen pitkän pelitauon jälkeen. Loukkaantumis- ja pelikieltotilanne kuitenkin muuttivat suunnitelmaa ja keskenkuntoinen Soto joutui pelaamaan heti alkuun kahdessa ottelussa isot minuutit viiden päivän sisällä. Näin kuntoutuminen otti takapakkia ja loppukausi meni enemmän tai vähemmän taistellessa vammojen ja pelikunnon kanssa. Kauden viimeisessä ottelussa Soto onnistui kuitenkin kertaalleen maalinteossa EIF:iä vastaan.

Päävalmentaja Mika Lähderinteellä on kovat odotukset Soton suhteen. Nauhalta on katsottu miehen otteita Jaron paidassa ja kunhan pohjat saadaan kuntoon, niin ”Diego” tietää minkä tasoisesta pelimiehestä on kyse.

– Soton mennyt syksy oli vaikea, mutta ehjän pre-seasonin saatuaan hän tulee olemaan yksi sarjan parhaimmista hyökkäyspään pelaajista. Soto tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja pallollisena ja pallottomana, Lähderinne kuvailee.