Uutinen Edustus

AC Oulun riveissä vuodesta 2009 saakka pelannut Joni Mäkelä ja AC Oulu ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

19-vuotias Mäkelä on Oulun Luistinseuran kasvatti, joka viihtyy parhaiten keskushyökkääjän tontilla. Taitava ja nopeajalkainen pelaaja viimeisteli kaudella 2012 yhteensä kahdeksan virallista maalia, joista viisi Ykkösessä. Nuoresta iästä huolimatta Mäkelä on edustanut AC Oulua jo 52 virallisessa ottelussa.

– Joni on meidän pelitapaan erittäin kyvykäs pelaaja. Hän hakeutuu hyvin väleihin ja on pallon saadessaan aina vaarallinen. Kahden suunnan pelaaminen ja oikeiden ratkaisujen löytäminen ovat tulevan talven haasteet hänen kohdallaan. Muutama pieni askel ja olen varma, että Joni pelaa yhdessä joukkueen kanssa huippukauden, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen vakuuttaa.

– Joni on nuori mies, mutta ollut mukana jo useamman vuoden ajan. Hän on kehittynyt tasaisesti ja viime talvena hän oli meidän paras pelaaja. Kesällä syntyi myös kivasti maaleja, mutta hyökkäyspään pelaajana häneltä odotetaan yhä enemmän tehoja. Joni on selkeästi meidän runkopelaajia, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela taustoittaa.

Kunnianhimoinen Mäkelä ei tyydy selityksiin, vaan haluaa verkot kireälle.

– Paljon maaleja – siinä tavoitteeni yksinkertaisuudessaan. Pidän joukkueesta ja haluan olla kehittymässä yhä paremmaksi pelaajaksi, Mäkelä takaa.

Torstaina harjoitukset aloittavalla AC Oululla on kasassa 12 pelaajasopimusta.