Uutinen Edustus

AC Oulun edellisessä ottelussa voittomaalin laukonut Joni Korhonen on ollut yksi ensimmäisten kierrosten positiivisimmista yllättäjistä. Korhosen hyvät otteet ovat yllättäneet ennen kaikkea sen takia, että harjoituskausi meni lähes kokonaan piloille.

Korhosen talvikausi ei todellakaan ollut helppo. Jo muutossa uuteen kaupunkiin ja uuteen seuraan olisi ollut tarpeeksi haastetta, mutta nuoren pelaajan henkistä kapasiteettia koeteltiin toden teolla, kun sitkeä loukkaantuminen pilasi valmistautumisen kauteen.

Korhonen joutui sairastuvalle helmikuussa ja juuttui sinne lähes kokonaan aina kauden alkuun asti. Syyksi paljastui loppujen lopuksi sitkeä lihasvamma lonkassa.

– Tilanne oli todella ärsyttävä, koska lääkäritkään eivät oikein tienneet, mistä oli kyse. Vasta kolmannella lääkärikäynnillä selvisi, että lonkassa oli lihas vioittunut. Sen jälkeen alkoi kuntoutus erilaisten venytysten avulla ja nyt kipu on lähtenyt kokonaan eli lonkka on täysin kunnossa, Korhonen selvittää.

– Nyt olen vihdoin päässyt treenaamaan täyspainoisesti ja mieli on koko ajan parempi. Peruskunto ei ole vielä sillä tasolla, millä se oli ennen loukkaantumista, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Koko ajan mennään eteenpäin.

Korhonen saa kiitosta myös päävalmentaja Juha Maliselta.

– Ikävää, että harjoituskausi meni pipariksi, mutta hiljalleen hän on tulossa. Liike on parhaimmillaan oikein hyvää ja hän on juuri sellainen luova pelaaja, joka täydentää joukkuettamme. Joni rakastaa jalkapalloa, sen huomaa kaikesta ja Saksassa käyntikin kuvastaa sitä. Katsotaan rauhallisesti päivä kerrallaan eteenpäin, Malinen sanoo.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Korhonen tuli kesken pelin vaihdosta kentälle ja viime lauantaina aukesi jo avauskokoonpanon paikka kotiottelussa PK35:ttä vastaan. 22-vuotias hyökkäävä pelaaja kiittikin heti vastuusta ja teki avausjaksolla oululaisten voitto-osuman.

– Vähän oli vielä oma peli hakemista, kun pääsin pitkästä aikaa avaukseen. Yhteispeli Nuren (Nurmela) ja Domin (Yobe) kanssa paranee kuitenkin koko ajan. Ja tietenkin maali oli hieno juttu. Ei se mikään kaunein mahdollinen ollut, mutta kaikki lasketaan, kymppipaikalla ottelun pelannut Korhonen toteaa.

Ennen Ouluun tuloaan Korhonen edusti Suomessa FC Honkaa, FC Espoota sekä helsinkiläistä Klubi-04:sta. Kaudella 2007 hän pelasi alkuvuoden ajan Saksan Oberliigassa Bonner SC:n joukkueessa.

– Saksan reissu oli kokonaisuutena ihan hyvä kokemus. Muutin ensimmäistä kertaa pois kotoa ja piti opetella uuden maan tavat sekä uusi kieli, vaikka hieman saksan kieltä osasinkin. Harjoittelu Saksassa oli vähän erilaista kuin Suomessa. Siellä ottelut olivat enemmän sellaista juoksemista kuin taktista peliä.

– Ja olihan tietenkin jalkapallokulttuuri siellä erilaista. Kun pelasimme Oberliigan kärkiottelun vieraskentällä, niin siellä oli lähes 5 000 ihmistä katsomossa. Kyseessä oli kuitenkin vasta neljänneksi korkein sarjataso, joten siihen nähden yleisöä oli paljon.

Muutto Ouluun ei sinällään ollut totaalinen hyppy tuntemattomaan, sillä Korhonen on viettänyt lapsuudessaan paljon aikaa kaupungissa.

– Äitini on syntynyt Oulussa ja mummi asuu täällä edelleen. Pienenä kävin Edenissä ja Nallikarissa joka kesä.

Tutut joukkueet vastassa tällä viikolla

Kokonaisuutena Korhonen on tyytyväinen AC Oulun alkukauteen. Ja mikäpä on ollessa, kun joukkue komeilee sarjan kärkipaikalla.

Parannettavaa kuitenkin löytyy.

– Pisteiden valossa on mennyt tosi hyvin, mutta ei me vielä olla parastamme näytetty. Talvella esimerkiksi lyhytsyöttöpeli oli parempaa, mutta parannamme varmasti, kun matseja tulee ja yhteispeli hioutuu entistä enemmän.

AC Oulun kuudesta maalista neljä on syntynyt erikoistilanteista. Se on hyvä asia, mutta pitkän kauden aikana onnistumisia tarvitaan muistakin tilanteista.

– Myös pelitilannemaaleja kaivataan. Paikkoja meillä on ollut paljon, mutta viimeiset ratkaisut eivät ole olleet tarpeeksi hyviä. Kun saamme viimeisiin syöttöihin ja ratkaisuihin viimeisellä kolmanneksella tarkkuutta, niin saamme käytettyä maalipaikat hyväksi paremmalla prosentilla, Korhonen linjaa.

Tällä viikolla AC Oulu lentää torstaina Viikinkien vieraaksi Helsingin Vuosaareen ja sunnuntaina Castrenille saapuu vieraaksi Antti Sumialan johtama FC PoPa. Molemmat joukkueet ovat tuttuja Korhoselle.

– Viikkareiden pelejä ehdin vähän talvella katsella ja siellä on muutamia tuttuja pelaajiakin. Fredrik Vikströmin kanssa pelasimme samaan aikaan Hongassa ja Tommi Vesalan kanssa FC Espoossa. Viikkareilla on jonkinlainen takalukko ollut päällä jo pidemmän aikaa, sen näki niissä parissa talven pelissäkin. Veikkaan, että pelistä tulee aikamoista painimista, koska kenttä on kuulemma aika huonossa kunnossa.

Sarjanousija PoPa on puolestaan tuttu joukkue viime kaudelta, jolloin Korhonen pelasi FC Espoon riveissä Kakkosessa porilaisia vastaan.

– Minua se joukkue ei kummemmin vakuuttanut ainakaan viime kaudella. Toivottavasti pystymme jatkamaan näissä otteluissa hyvää putkeamme. Kyllä meillä on täydet mahdollisuudet kuuteen pisteeseen, Korhonen niputtaa.

(Toimitus)