Uutinen Edustus

AC Oulu ja 25-vuotias maalivahti Johannes Wentin ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Kokkolasta kotoisin oleva Wentin liittyi AC Oulun vahvuuteen viime helmikuussa. Kaudella 2015 otteluita vyölle kertyi lopulta 11 kappaletta, joissa ”Jonttu” piti maalinsa puhtaana peräti seitsemässä.

Wentin on pelannut ennen Laivastonsinistä pestiään GBK:ssa, KPV:ssa sekä Oulun Luistinseurassa. Wentin tunnetaa erinomaisena torjujana 1v1-tilanteissa sekä luotettavana jalalla pelaamisestaan. Kauden aikana maalivahtivalmentaja Jani Luukkosen opeilla kehitystä tapahtui kokonaisvaltaisesti ja Wentin kuuluikin loppukaudella AC Oulun ehdottomiin avainpelaajiin.

– Kun Johanneksen kanssa tehtiin edellinen sopimus, hän lähti haastajana liikkeelle. Hän vastasi haasteeseen ja otti hyvien esitysten myötä ykkösvahdin paikan itselleen. Hänellä on vahvat henkiset ominaisuudet, joiden varaan koko joukkue voi luottaa. Ominaisuudet ovat tasaiset ja meidän pelityyliin sopivat ja ”Jantsan” opetuksessa kehittymistä on yhä lupa odottaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen iloitsee.

– AC Oululla on ollut usean vuoden ajan ykkösvahti ulkomailta. Pitkästä aikaa edessä on tilanne, että maalia vartioi suomalaispelaaja. Jontun viime kausi oli erittäin hyvä ja nousujohteinen ja halusimme ehdottomasti jatkaa projektia yhdessä, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

Sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 8 pelaajasopimusta kaudelle 2016.

ACOTV

Yhteistyössä