Uutinen Edustus

AC Oulu ja New York Red Bulls ovat päässeet yhteisymmärrykseen yhdysvaltalaismaalivahti Jeremy Vuolon siirrosta kotimaansa pääsarjaan.

Kaudella 2011 otteillaan ihastuttanut Vuolo torjui itsensä heti oululaisen jalkapalloyleisön suosikiksi. AC Oulu otti syyskuussa käyttöön Vuolon sopimuksen mukaisen option kaudesta 2012, mutta jo silloin käydyissä neuvotteluissa pelaajalle annettiin mahdollisuus hakea seuraa myös ulkomailta.

– Kävin Jeremyn kanssa keskusteluja jo syyskuussa hänen tulevaisuudestaan. Olimme sitä mieltä, että jos ulkomailta löytyy kehityksen kannalta parempi vaihtoehto, seura ei tule olemaan tälle esteenä. New York Red Bulls todella halusi Jeremyn ja pääsimme yhteisymmärrykseen sopimusehdoista, kuten siirtokorvauksesta, joten asia oli sitä myöten selvä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kommentoi.

– Tottakai mieli on hieman haikea, koska Jeremy olisi ollut Ykkösen parhaita maalivahteja ja hän on kaikin puolin loistotyyppi. Meidän täytyy kuitenkin olla ylpeitä, että meidän kautta Jeremy ja aikaisemmin Randy (Edwini-Bonsu) ovat päässeet ponnistamaan kohti kansainvälisiä kenttiä. Se on harvinaista Ykkösestä ja kertoo omaa kieltään meidän urheilullisesta ympäristöstä, Nurmela jatkaa.

AC Oululla on tällä hetkellä harjoitusvahvuudessa useita maalivahteja sekä sopimuksen alaisena lahjakas nuorten maajoukkuemaalivahti Juhani Pennanen. Juhani on tällä hetkellä ykkösmaalivahti ja AC Oulu tulee katsomaan maalivahtitilannetta rauhallisesti.