Uutinen Edustus

AC Oulun uudeksi ykkösmaalivahdiksi on tällä kaudella noussut yhdysvaltalainen Jeremy Vuolo, joka on ottanut nopeasti oman paikkansa koko sarjan parhaiden liimanäppien joukossa.

Vuolo saapui Ouluun tammikuussa seuralle entuudestaan tutun agentin kautta. Kahden viikon testijakson jälkeen molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä, ja papereihin sorvattiin 1+1-vuotinen pelaajasopimus.

Philahdelphian Downingtownista kotoisin oleva maalivahti on nauttinut olostaan täysin uudessa maassa.

– Rakastan Oulua, tämä on todella kaunis kaupunki. Nautin vapaa-ajastanikin kovasti ja vietän sitä paljon muun muassa veden äärellä. Enimmäkseen käyn kuitenkin joukkuekaverien kanssa kaupungilla syömässä ja kahvilla sekä ihan vain rentoutumassa.

– Vanhempanikin kävivät täällä juuri viime viikolla katsomassa voittamamme OPS-pelin, ja vierailimme eri paikoissa ympäri Oulua. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen pidempiaikaisemmin Euroopassa, mutta ainakaan mitään negatiivisia yllätyksiä ei ole tullut. Ihmisetkin ovat erittäin ystävällisiä, Vuolo selvittää iloisena jatkaen, että hän halusi tulla nimenomaan seuraan, joka oikeasti tarvitsi häntä.

23-vuotias Vuolo on ottanut ilolla vastaan myös sen tuen, jonka AC Oulun joukkue saa otteluissaan ympäri Suomen.

– On mahtavaa, että meillä on kannattajia vieraspeleissäkin! Jopa silloin kun olemme pelanneet Etelä-Suomessa, olemme saaneet hienosti tukea kannattajilta. Ja nyt kun pääsimme uudelle stadionille Raattiin, tunnelma on parantunut entisestään. Raatti on meille kaunis koti.

Vuolo on torjunut aikaisemmin urallaan kotimaansa yliopistosarjoissa, jossa hänet valittiin muun muassa kaudella 2009 vuoden maalivahdiksi. Suomessa torjuntatyöskentely on ollut vakuuttavaa, sillä yhdeksässä ottelussa verkko on heilunut jenkin takana yhteensä vain viisi kertaa ja nollapelejä tilillä on viisi. Samaan määrään Ykköseen maalivahdeista on pystynyt vain PK-35:n Miikka Häkkinen.

– Tunnen oloni hyväksi, ja olen tyytyväinen myös siihen, miten puolustajat pelaavat edessäni. Aina on parannettavaa, mutta teemme töitä hyvin yhteen ja kommunikaatio pelaa, toteaa ahkera harjoittelija, joka on erittäin pidetty persoona joukkueen keskuudessa.

Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös pelin avaaminen- sekä ohjaaminen, jotka ovat 190-senttisellä Vuololla hyvällä tasolla.

Sarjan jaetulla kärkipaikalla porskuttavan AC Oulun kausi jatkuu tulevana lauantaina kotiottelulla joensuulaista Jippoa vastaan. Kokonaisuutena edessä on jännittävä taistelu Ykkösen voitosta ja noususta takaisin Veikkausliigaan.

– Olen luottavainen, koska joukkue on kasvanut koko ajan yhtenäisemmäksi ja henki on korkealla. Pari vähän heikompaa peliä on ollut, mutta niistäkin olemme saaneet tuloksia aikaan. Kun teemme jatkossa yhtä kovasti töitä kuin tähänkin asti, tulemme varmasti pelaamaan entistäkin paremmin, Vuolo vakuuttaa.

AC Oulun ja Jipon välinen ottelu alkaa Raatin stadionilla tulevana lauantaina klo 16.00.

(Toimitus)