Uutinen Edustus

Jalkapallon Ykkösessä valitaan tällä kaudella kuukausittain Kuukauden Pelaaja. Toukokuun pelaajaksi on AC Oulusta ehdolla hyökkääjä Jarno Tenkula.

(02.06.2008)

Ykkösessä palkitaan siis tällä kaudella pienen tauon jälkeen jälleen Kuukauden Pelaaja. Idea on, että jokainen sarjan seura valitsee omasta joukkueestaan yhden pelaajan, joka asetetaan ehdolle Kuukauden pelaaja -palkinnon saajaksi. Sen jälkeen Palloliiton maajoukkuevalmentajat valitsevat muodostuvasta listasta Ykkösen Kuukauden Pelaajan.

Kuukauden Pelaaja -ehdokkaan ei tarvitse välttämättä olla ns. paras pelaaja, vaan
tarkoituksena on tuoda esille esimerkiksi jokin nuori (hyvin pelannut) edustusjoukkueen
avaukseen päässyt pelaaja, näkymätön uurastaja, otsikoiden ulkopuolella oleva pelaaja, uusi vahvistus ja niin edelleen.

AC Oulu asetti toukokuun pelaajaksi ehdolle laitahyökkääjä Jarno Tenkulan.

Tenkula pelasi toukokuun aikana AC Oulun jokaisessa viidessä ottelussa täydet peliminuutit. Oululainen oli myös joukkueensa kantavia voimia rakentaen hyvin maalitilanteita ja onnistuen myös itse maalinteossa kaksi kertaa. Tenkula keräsi oululaisjoukkueesta myös eniten Veikkauspörssipisteitä (6).

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen perustelee valintaa sillä, että Tenkula tuntuu nyt toden teolla alkaneen lunastamaan odotuksia.

– Tenkula on ollut jo useampana vuotena lupaava pelaaja, jota kohtaan odotukset ovat suuret. Nyt kuitenkin, ainakin alkukauden perusteella, näyttää, että asioita on saatu toteutumaan sarjaan asti ja itseluottamus on saatu kohdilleen sillä tavalla, että hän pystyy pelaamaan taitojen edellyttämällä tasolla.

– Hän on innostunut jalkapallosta, viihtyy roolissaan ja rakastaa Oulussa pelaamista. Tämä kaikki näkyy siinä, että hän on ollut jokaisessa ottelussa meidän ehdotonta parhaimmistoa. Vastustajat joutuvat ottamaan Tenkulan huomioon, koska hän on selkeä vaaratekijä, Malinen toteaa.

Toukokuun Pelaajan valinta julkistetaan keskiviikkona.