Uutinen Edustus

AC Oulun Janne Hietanen pelasi sunnuntaina Turussa uransa sadannen ottelun Veikkausliigassa.

OTP:n kasvatti pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 1997 porilaisen FC Jazzin riveissä. Tuolloin Hietasella oli ikää 18 vuotta. Veikkausliigassa Hietanen on pelannut myös Vaasan Palloseuran riveissä. Tällä kaudella kesäkuussa 29 vuotta täyttänyt Hietanen on pelannut AC Oulun kapteenina.

Hietanen olisi saanut tähän mennessä tilille jo huomattavasti enemmän liigaotteluita, mutta hän on pelannut uransa aikana paljon myös ulkomailla. Euroopan maista tutuiksi ovat tulleet Ruotsi, Turkki, Norja sekä kahteen otteeseen Espanja.

Sadan kotimaisen liigaottelun joukkoon mahtuu sekä onnistumisia että pettymyksiä. Liigauran mukavin pelimuisto löytyy kuitenkin yllättävästi aivan lähiajoilta.

– AC Oulun kotiottelu Honkaa vastaan pari viikkoa sitten oli loistava. Paikalla oli paljon yleisöä ja pelattiin viihdyttävä ottelu. Lisäksi itse onnistuin tekemään kaksi maalia. Hyviä pelejä on tietysti myös aikaisemmilta kausilta. Vaasassa muun muassa voitimme TPS:n yhdessä ottelussa muistaakseni 6-1, Hietanen kertoo.

Entäpä sitten yksittäinen kausi?

– Ehkä ensimmäinen vuosi Vaasassa (2000) oli paras, vaikka se ei menestyksen kannalta mitenkään kummoinen ollutkaan. Taisimme olla liigassa kuudensia, mutta voitimme Liigacupin. Tämä kausi on tietysti vielä kesken, joten eihän sitä, mitä tapahtuu.

Hietanen on pelannut tällä kaudella ensimmäistä kertaa aikuisiällä joukkueen kapteenina. Henkilökohtaisella tasolla on kulkenut, sillä keskuspuolustaja valittiin Veikkausliigan huhtikuun parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi Hietanen äänestettiin Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen.

– Tietysti on mukava juttu, kun tuollaisia valintoja tulee. Etenkin kun on valittu äänestyksen kautta. Tähdistöottelu antaa varmasti mukavan lisän ja piristyksen kauteen, Hietanen toteaa.

AC Oulu pelaa toistaiseksi kauden tärkeimmän ottelunsa tulevana sunnuntaina Helsingin Vuosaaressa FC Viikinkejä vastaan. Hietanen ei puhu pakkovoitosta, mutta myöntää pelin olevan tässä vaiheessa äärimmäisen tärkeä.

– Pelejä on vielä jäljellä, mutta kyllä nyt olisi vierasvoitto mukavampi ottaa tässä tilanteessa kuin kauden viimeisimmissä otteluissa. Sarjataulukon mukaan päävastustaja on vastassa, tietää Hietanen.

Tulevaisuuden suunnitelmat Hietasella ovat vielä auki, mutta luonnollisesti 17 A-maaottelun miehelle riittäisi käyttöä myös Veikkausliigaa kovemmissa sarjoissa.

– Koko ajan olen sanonut, että jos oikea paikka löytyy, niin ulkomailla olisi tietysti vielä kiva kokeilla.

(Toimitus)