Uutinen Edustus

AC Oulu ja Janne Hietanen ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Laivastonsinissä yhteensä 170 virallista ottelua pelannut Hietanen vahvistaa AC Oulun toppariosastoa.

35-vuotias OTP-kasvatti on pelannut pitkän uran ulkomailla – kokemusta löytyy Turkin, Espanjan, Ranskan, Norjan, Ruotsin ja Belgian sarjoista. AC Oulussa Hietanen pelasi ensimmäiset ottelunsa kaudella 2006, jonka päätteeksi oululaisjoukkue juhli nousua Veikkausliigaan.

170 virallisen ottelun lomassa ”Hietsu” on tykitellyt topparille varsin mukavat 18 maalia ja antanut 19 maaliin johtanutta syöttöä. Fanien keskuudessa erittäin pidetty herrasmies tunnetaan erityisesti vahvasta pallollisesta pelaamisestaan, joka näkyy kentällä rauhallisina avaavina syöttöinä. Kokenut oululaispelaaja on toiminut myös AC Oulun kapteenina.

Kuluvan talven aikana Hietanen on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana lähes normaaliin tapaan, vaikka sopimusta saatiin odottaa hieman pitempään.

– Hietsun kanssa neuvottelut aloitettiin hyvissä ajoin ja nyt pääsimme lopulta sopimukseen asti. Hietsu on meidän pelitavan kannalta todella tärkeä pelaaja, joka pystyy avaamaan pelin alhaalta saakka haluamallamme tavalla. Hän on nähnyt jalkapalloa monessa eri kulttuurissa ja on siksi myös esimerkki nuoremmille pelaajille, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kommentoi.

– Valmentajan näkökulmasta Hietsun ylivoimaiset avut ovat pelinavaamisessa. Lyhyet ja pitkät syötöt ovat tarkkoja todella kovalla prosentilla. Puolustussuuntaan hän katkoo hyvin ja voittaa pääpallot. Ennen sarjan alkua toppariparin ja koko puolustuslinjan täytyy hitsautua yhteen erilaisia puolustustilanteita silmällä pitäen, jotta omissa soi viime kautta harvemmin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Hietasen sopimuksen myöstä AC Oululla on 12 pelaajasopimusta kaudelle 2014.

AC Oulu kohtaa RoPS:n lauantaina vieraskentällä

AC Oulu matkustaa huomenna lauantaina Rovaniemen Palloseuran vieraaksi harjoitusotteluun. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 13:00 alkaen. Ottelussa AC Oulu testaa kanadalaispelaaja A.J Grayta. Gray harjoitteli jo viime syksynä AC Oulun kanssa ja hänen kanssa tehtiin esisopimus. AC Oulu haluaa nähdä vikkelän laitapelaajan vielä pelitilanteessa, ennen sopimuspäätöstä.

Gray ei kuulu kahden uuden sopimuspelaajan joukkoon, jotka julkistetaan ensi viikon alussa.

ACOTV

Yhteistyössä