Uutinen Edustus

AC Oulun kapteenina vuosi sitten Veikkausliigassa pelannut Janne Hietanen aloittelee parhaillaan uutta pestiään Belgiassa. Hietanen muutti Belgiaan muutama viikko sitten, ja aloittaa ensimmäisen pääsarjakautensa KSV Roeselaren joukkueessa.

Viime kaudella Belgian pääsarjassa 14:nneksi sijoittunut KSV Roeselaren on Hietasen jalkapallouran 11. seura. 30-vuotiaalla oululaispelaajalla on aikaisemmin urallaan kokemusta Suomen lisäksi myös Ruotsin, Norjan, Turkin, Espanjan sekä Ranskan jalkapalloympyröistä.

Edellinen seura oli AC Oulun liigakauden päätyttyä ranskalainen Troyes, jonka jälkeen Hietanen allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen belgialaisseuran kanssa.

Hietanen kertoo plaza.fi-verkkosivustolla sopeutumisen uusiin maisemiin sujuneen pienien alkuvaikeuksien jälkeen hyvin.

– Ihan hyvin olen sopeutunut tänne. Asunnon löytämisen kanssa on ollut vähän ongelmia, mutta ensi kuun alussa pääsen muuttamaan uuteen asuntoon. Tässä on vietetty hotellielämää ja asuttu muissakin asunnoissa välillä. Hiljalleen tavallinen arki alkaa tässä jo kulkea. Olen sopeutunut joukkueeseen ja muutenkin Belgiaan tosi hyvin.

Odotukset uudesta pelikaudesta ovat vielä tässä vaiheessa maltilliset.

– Meillä on paljon uusia pelaajia ja siinä menee aikansa ennen kuin kuviot saadaan hiottua kuntoon. Uskon kuitenkin, että meillä on hyvä joukkue kasassa kun kausi alkaa, Hietanen arvioi.