Uutinen Edustus

AC Oulun ensi kauden kokoonpanon kasaaminen jatkuu luottopelaajien kiinnityksillä. Tällä kertaa nimensä yhden vuoden jatkosopimuspaperiin on laittanut puolustaja Iiro Vandell.

28-vuotias Tervareiden kasvatti Vandell siirtyi AC Oulun joukkueeseen kuluneelle kaudelle paikalliskilpailija Oulun Palloseurasta, jossa vierähti kuusi vuotta. Vandell on monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, jonka ominaisin pelipaikka on laitapuolustaja, mutta tarvittaessa päävalmentaja Rauno Ojanen voi heittää ”Ipin” myös toppariksi.

Vandellin mennyt kausi laivastonsinisten paidassa oli erittäin vahva. ”Ipi” oli avauskokoonpanossa 26 Ykkösen ottelussa ja peliminuutteja kertyi koko joukkueesta toiseksi eniten heti Lassi Nurmoksen jälkeen. Tunnollinen puolustaja pääsi myös kertaalleen heiluttamaan maaliverkkoja kulmapotkun jälkitilanteesta PS Kemiä vastaan, kun AC Oulu kaatoi kesäkuussa vierailijat maalein 2-0. Hyvät otteet eivät jääneet huomioimatta myöskään katsomon puolella, sillä AC Oulun kannattajien äänestyksessä Vandell valittiin vuoden pelaajaksi. Myös joukkueen sisältä tuli tunnustusta, kun Vandell pokkasi päättäjäisissä vuoden yllättäjän palkinnon.

Talvikuukausina Vandellia voi jälleen seurata futsal-parketeilla, sillä mies kuuluu edelleen Tervareiden liigajoukkueen kantaviin voimiin.

– Ipi pelasi tasaisen ja varman kauden. Hän yllätti monet, mutta meillä oli tieto hänen taidoistaan. Futsal on tuonut vuosien saatossa hänelle pallovarmuutta ja se näkyi viime kaudella meidän pallonhallintaan perustavassa pelitavassa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Vandell on jo erittäin kokenut pelaaja Ykkösessä. Kuten Rane mainitsi, hänen varma ja luotettava pelaaja, jolla on kaikki ominaisuudet tasapainossa. Oululaisuus ja paikallisuus ovat meille tärkeitä ja Ipi edustaa myös tätä puolta vahvasti. Hänella on mahdollisuus kehittyä entisestään ja ottaa askelia eteenpäin yhdessä seuran kanssa. Olemme todella tyytyväisiä sopimukseen, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä