Uutinen Edustus

Viime kauden päätteeksi osa AC Oulun pelaajista ovat päättäneet päättää uransa tai siirtyä pelaamaan muualle. Tässä lähtevien pelaajien terveisiä faneille ja yhteistyökumppaneille.

Laitapuolustaja Iiro Vandell, 29, päätti lopettaa pelaajauransa kauteen 2016. Kaudeksi 2015 AC Ouluun siirtynyt Vandell, on ollut tuttu näky myös futsal-liigakentiltä Tervareiden riveistä. Nöyränä pelaajana tunnetulla ”Ipillä” on jäänyt kahden ACO-kauden ajalta paljon hyviä muistoja.

– Ensimmäisinä tulevat mieleen voitot Cupissa Kemiä ja Vepsua vastaan, sekä maali ja voitto Kemistä Raatissa. Myös valinta kannattajien vuoden pelaajaksi vuonna 2015 oli kova juttu. Fiilikset AC Oulusta olivat ennen seuraan tuloa todella positiiviset, ja sitä ne ovat nyt myös jälkeenpäin. Seuran valmentajat, toimihenkilöt ja muut toimijat ovat mukana isolla sydämellä.

Kahden kauden aikana Vandell kerkesi pelata komeat 56 virallista ottelua, joissa syntyi kolme maalia. Vaikka pelaajaura, ainakin korkealla tasolla päättyy, jalkapallo kuuluu silti Vandellin elämään.

– Valmennushommia on tullut vähän aloiteltua Tervarit Junioreissa, mutta muuten ovat tulevaisuuden suunnitelmat auki. 

– Hyvää joulua kaikille faneille ja yhteistyökumppaneille! Nähdään Tapaninpäivänä Arina Areenalla, päättää Vandell. 

Antti Peura lopettaa huipputasolla

Antti Peura

Myös toinen laitapuolustaja, Antti Peura, 31, on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Rovaniemen Palloseuran kasvatti pelasin urallaan AC Oulun ja RoPS:n lisäksi FC YPA:ssa sekä FC Santa Clausissa. Peura siirtyi AC Ouluun kaudeksi 2015, jolloin hän pelasi 23:ssä virallisessa ottelussa. Kauden 2016 keskeytti ensimmäisessä harjoitusottelussa katkennut eturistiside. Vammasta toipuminen kesti koko kauden, joten päätös uran lopettamisesta tuli viime kauden aikana. 

– Nappulat naulaan, ainakin korkeammalla tasolla. Nyt on aika keskittyä muihin juttuihin. AC Oulusta jäi kaksijakoiset fiilikset. Oli hienoa pelata Oulun ykkösseurassa, jossa oli hienoja ihmisiä taustalla ja hyviä pelikavereita. Valitettavasti omalla kohdalla loukkaantumiset sattui näihin Oulun vuosiin. 

Vaikka ACO-ura jäi Peuran kohdalla lyhyehköksi, jäi hänelle silti muutama juttu mieleen. 

 – 2015 tappioton putki sekä Pohjoisen Derbyt PS Kemiä vastaan olivat kova juttu. Iso kiitos katsojille ja yhteistyökumppaneille! Kannattajat jatkakaa samaan malliin ympäri Suomen, kyllä se nousu vielä joku päivä koittaa! Hyvää joulua kaikille tasapuolisesti, päättää Peura. 

Mäkäräinen, Lindholm ja Nurmos jatkavat muualla

Viime kaudella AC Oulun kapteenina toiminut keskuspuolustaja Lassi Nurmos, 22, jatkaa uransa PS Kemissä. AC Oulussa kausina 2011-2013 ja 2015-2016 pelanneella Nurmoksella on jäänyt paljon hyviä laivastonsinisiä muistoja.

– Ilman muuta monet voitot OPS:sta paikalliskamppailuissa. Erityisesti 6-2 voitto vuonna 2011. Ensin AC Oulu oli haave, sitten tavoite ja lopulta siellä isossa roolissa, niin mahtavia fiiliksiä se tietenkin herättää. Oon sitä ikäluokkaa, että ACO on aina ollu se kaupungin ykkönen. 

Tuleva kausi ”Lamolla” menee siis Veikkausliigassa ja Kemissä. 

– Tavoitteena on pelata futista korkealla tasolla ja toivottavasti vielä joskus Oulussakin. Kiitos vielä viime kaudesta katsojille ja yhteistyökumppaneille! Ilman teitä mikään ei olisi mahdollista. Kannattajat jatkakaa samaan malliin ympäri Suomen. Hyvää joulua, toivottaa Nurmos. 

Kausina 2013-2016 AC Oulussa 60 virallista ottelua pelannut Henry Mäkäräinen, 22, jatkaa myös muualla. Kolmatta vuotta konetekniikkaa Yliopistolla opiskeleva Mäkäräinen aikoo keskittyä jalkapallon lisäksi myös opiskeluun. AC Oulussa pelatuista kausista ”Henelle” on jäänyt kosolti muistoja. 

– Ensimmäisen virallisen pelin muistaa aina. Hyvä kenttä, 0-2 vierasvoitto Viikkareista ja reikä tärykalvossa. Eipä siitä mitään jäänyt puuttumaan. Lisäksi Nuren jäähyväisottelu ja sen matsin tunnelma oli sanoinkuvailematonta. Nure oli mahtava persoona, jolta sai korvaamatonta oppia. Myös ”Ale” Marzuolin viimeisestä tilanteesta tekemä tasoitusmaali päällä Suomen Cupin ottelussa PS Kemiä vastaan on jäänyt erittäin hyvin mieleen. Harmittaa niiden puolesta, jotka ehti jo lähteä hallista ennen tuota maalia.

Mäkäräinen haluaa kiittää AC Oulua menneistä kausista. 

– Koko seura on täynnä uskomattoman upeita ihmisiä, jotka teki aina parhaansa sen eteen, että pelaajilla olisi hyvä olla ja mahdollisuus keskittyä oman hommansa hoitoon. Kaiken kaikkiaan hienot neljä kautta, jotka olin mukana. Viime kaudella pitkin kautta ja erityisesti ratkaisupeleissä oli hienoa tunnetta, joten samanlaista meininkiä ensi kaudellakin! Kun Sinitähdet jaksaa pitää mekkalaa, niin eiköhän tulevanakin kautena Raatissa nähdä jälleen nousutaistelua. Oulu on aina laivastonsininen, päättää Mäkäräinen. 

Tommi Lindholm, 21, on jo nuoresta iästään huolimatta edustanut AC Oulua jo kaudesta 2012 alkaen. Nyt Lindholm hakee peliaikaa muualta, sillä hän siirtyi joulukuussa Mikkelin Kissoihin. Siirtoa oli auttamassa AC Oulun maalivahtivalmentaja Jani Luukkosen Mikkeli-tausta. Vaikka Lindholm edusti Laivastonsinisiä vain 12:ssa virallisessa ottelussa, miehen mieleen on jäänyt ikimuistoisia hetkiä. 

– Ensimmäisenä tulee mieleen kauden 2013 ensimmäinen derby, ja totta kai oma debyytti Valkeakoskella. AC Oulu tulee aina olemaan lähellä sydäntä ja toivottavasti vielä joskus pääsen edustamaan Laivastonsinisiä uudestaan. 

– Tulevalla kaudella pelaan Mikkelissä ja tavoitteena on saada ehjä kausi pelaavana maalivahtina. Kiitokset näistä vuosista ja kannatuksista. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille! päättää Lindholm. 

Lisäksi AC Oulussa ei viime kauden joukkueesta jatka SJK:n siirtynyt Aristote Mboma sekä Pekka Welling