Uutinen Edustus

(14.06.2008)

AC Oulun kauden ensimmäinen kahdeksan ottelun etappi päättyi lauantaina, kun joukkue haki makean vierasvoiton Joensuusta. Voiton myötä oli mukava lähteä parin viikon pelitauolle.

Täysin loman viettoon AC Oulun pelaajat eivät vielä päässeet, sillä harjoituksia on ohjelmassa keskiviikkoon asti. Sen jälkeen edessä on viikon kesäloma, ja pelit jatkuvat jälleen 30. kesäkuuta.

Linja-autossa oli tunnelmaa, kun AC Oulun joukkue lähti kotimatkalle Joensuusta lauantaina alkuillasta voitokkaan JIPPO-ottelun jälkeen. Alkukauden saldo, viisi voittoa, kolme tasapeliä ja nolla tappiota, kertoo faktaa siitä, että juna jyskyttää aikataulussa – tai jopa sitä edellä.

– Olemme pitäneet hyvin kiinni tavoitteestamme, joka suunniteltiin ensimmäisille kymmenelle kierrokselle, ja itse asiassa tavoite on tässä vaiheessa jo lähes varmistunut. Tauon jälkeisten kahden ottelun jälkeen katsotaan, missä mennään ja sitten täsmennetään tavoitetta loppukaudelle, päävalmentaja Juha Malinen kertoi ottelun jälkeen.

Helpolla AC Oulu ei lauantaina voittoa Joensuusta hakenut. Donewell Yobe puski joukkueen johtoon 32. minuutilla, mutta toisella puoliajalla AC Oulu joutui tiukkaan paikkaan, kun keskikentän pohjalla hyvin pelannut Veli-Pekka Nurmi sai kaksi keltaista korttia minuutin sisällä.

AC Oulu joutui pelaamaan 69. minuutilta lähtien yhden miehen vajaalla, mutta loppupelin ajan pelaajien puolustusasenne nousi samalla tavalla kuin alkukauden kotiottelussa GrIFK:ta vastaan, jolloin Tommi Siekkinen ajettiin ulos kentältä.

– Yleisilme oli koko ottelun ajan hyvä, mutta ulosajon jälkeen puolustuspeli parani entisestään ja kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Välillä purettiin kunnolla ja välillä voitettiin palloja. Varsinaista myllytystä JIPPO ei saanut aikaan. Kokonaisuutta ajatellen puolustimme joukkueena ehkä paremmin kuin koskaan, Malinen suitsutti.

– Meillä riitti myös energiaa ottelun loppuun asti. Osasyy siihen oli varmasti tämän viikon pelaajarotaatio, Malinen viittasi tiistain cup-otteluun, jossa säästeltiin muutamia avainpelaajia.

AC Oulun maalivahti Dennys Rodriguesille nollapeli oli kauden kolmas. Rodrigues sai hyvin tukea koko puolustukselta.

– Topparit Pehkonen sekä Houche pelasivat hyvin ja koko puolustuslinja onnistui. Puolustimme selkeästi ja oikealla tavalla. Mainitsemisen arvoinen on myös ottelussa palkitun Jussi Äijälän puolustuspeli. Jussi puolusti hyvin ja teki lisäksi oikeanlaisia nousuja, kiitteli Malinen.

Tappiosta huolimatta Mark Dziadulewiczin valmentama JIPPO osoitti tämän viikon kahdessa keskinäisessä ottelussa olevansa kovatasoinen ryhmä, jonka alkukauden kenties odotuksia suurempi pistesaldo ei ole sattumaa. Cup-ottelussa JIPPO jätti oululaiset nollille ja lauantainakaan ylimääräisiä maalipaikkoja ei siunaantunut.

– Hallitsimme hienokseltaan ensimmäistä jaksoa, mutta emme saaneet muutamaa tilannetta enempää maalipaikkoja. JIPPO pelasi etenkin keskikentällä tiiviisti ja se aiheutti meille hieman ongelmia. Emme saaneet yhdestä maalista huolimatta ruokittua kärkeä tarpeeksi, Malinen totesi.

Jo toisessa peräkkäisessä sarjaottelussa voittomaalista vastannut Donewell Yobe joutui jättämään kentän tunnin kohdalla nivusvaivan takia. Keskikenttäpelaaja Iyam Friday puolestaan sai loppuminuuteilla kauden neljännen varoituksensa, joka tarkoittaa pelikieltoa seuraavassa ottelussa. Tauon jälkeisestä ensimmäisestä pelistä (TPV vieraissa) on sivussa myös kahden varoituksen takia ulosajettu Veli-Pekka Nurmi.

Pelaajapuolella positiivinen asia oli puolestaan Dominic Yoben paluu tositoimiin. Yobe on toipunut jalkavaivastaan pelikuntoon, ja pelasi Joensuussa viimeisen puolituntisen.

AC Oulu nousi voitollaan 18 pisteeseen ja Ykkösen kärkeen. Sarjasijoitus voi kuitenkin vaihtua vielä sunnuntaina, kun toisena oleva FC Viikingit pelaa kahdeksannen ottelunsa.

JIPPO-ottelun tapahtumat
Sarjataulukko ja tilastot

(Toimitus)