Uutinen Edustus

Alessandro Marzuolia hirvitti pohjoinen sijainti hänen saapuessaan ensimmäistä kertaa Vaasaan vuonna 2011. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, on edessä sarja-avaus 300 kilometriä pohjoisempana, Oulussa.

Alessandro Marzuoli, olet ollut joukkueen mukana nyt hieman toista kuukautta. Millaista oli tulla joukkueeseen mukaan?

”On ollut helppoa tulla mukaan joukkueeseen, koko organisaatio on toiminut hyvin. Äffä ja kumppanit ovat tehneet taustalla töitä hyvin, ja olen pystynyt keskittymään täysillä vain ja ainoastaan harjoitteluun ja otteluihin.”

Miten elämä pelien ja harjoitusten osalta on sujunut? Joko kaupungilta on löytynyt kivoja paikkoja, vai oletko ehtinyt vielä kaupunkiin tutustumaan?

”Ensimmäinen kuukausi on mennyt täysin treenatessa ja peleissä, vielä ei ole ehtinyt kaupunkiin tutustua, mutta tarkoitus on tehdä kaupunkia tutummaksi kesän kuluessa. Ihan kivalta kaupungilta tämä vaikuttaa. Ensi kertaa Suomeen tullessani Vaasa tuntui olevan todella, todella pohjoisessa, ja nyt ollaan sitten täällä Oulussa…Oulu ei tunnu kuitenkaan niin pohjoiselta kaupungilta, ja muistuttaa kooltaan kotikaupunkiani, noin sadan tuhannen asukkaan Pescaraa. Tähän mennessä olen viihtynyt kaupungissa oikein hyvin!”

Mitä henkilökohtaisesti odotat tulevalta kaudelta?

”Meidän joukkuettamme on asetettu useissa kausiennakoissa nousijan paikalle. Itse en mieti asiaa noin pitkälle, lähdemme joukkueena pelaamaan otteluita yksi kerrallaan, ja hakemaan jokaisesta voittoa. Kauden lopussa sitten nähdään missä mennään.”

Miltä AC Oulun pelitapa tuntuu? Joko olet sinut Rauno Ojasen jalkapallon kanssa?

”Olen aika hyvin päässyt sisään joukkueen pelitapaan, ja uskon ymmärtäväni mitä Rane maalivahdilta odottaa. Sinänsä ei mitään yllättävää pelitavassa ole, maalivahdin kannalta ihan kiva että saa osallistua paljon peliin, avata peliä alakerran kautta ja olla aktiivisena.”

Mitä haluaisit näin kauden alla sanoa kannattajille?

”Reissu Ahvenanmaalle oli kyllä pitkä, liian pitkä. Ja tästä huolimatta meillä oli lauma kannattajia mukana, mikä oli kyllä todella hienoa, iso kiitos heille! Toivottavasti kannattajat jaksavat kulkea mukanamme koko pitkän kauden, ja olla saattamassa meitä kohti sarjanousua. Raatissa nähdään lauantaina!”

Lue lisää Alessandron taustasta, vakavasta loukkaantumisesta ja ensitunnelmista Oulussa uusimmasta ACIAA-lehdestä!