Uutinen Edustus

AC Oulu ja norsunluurannikkolainen hyökkääjä Venance Zézé ovat solmineet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Loppukauden mittaisen sopimuksen on allekirjoittanut myös nuori puolustaja Roope Blomberg.

Kesäkuussa 31 vuotta täyttävä Zézé muistetaan Suomesta Pietarsaaren Jaron riveistä, jonne hän siirtyi lainasopimuksella vuonna 2010 yhdessä Alexei Eremenko Juniorin kanssa. Vikkeläkinttuinen ja maineikkaan ASEC Abidjanin akatemian kasvatti on osoittanut olevansa todellinen vaaratekijä Veikkausliigassa, joten häneltä on lupa odottaa vahvoja otteita sekä tehoja sarjaporrasta alempana.

– Tässä vaiheessa kautta ei voi tehdä hankintoja ellei tiedä pelaajaa entuudestaan. Alkukausi on osoittanut että tarvitsemme hyökkäyspään pelaajan ja Zézén ollessa vapaana hän oli ehdoton ykkösvaihtoehto. Hän on osoittanut tasonsa Veikkausliigassa, Suomi on hänelle tuttu maa ja Jaro-taustan vuoksi uskon hänen sopeutuvan erittäin nopeasti meidän pelifilosofiaan. Seuraavaksi hänen täytyy osoittaa tasonsa meille ja olla tehokas, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Zézéltä odotetaan paitsi hyviä ja paranevia otteita kentällä, myös vastuunkantoa nuorten pelaajien kehittämisessä.

– Hallitus näytti vihreää valoa hankinnalle ja pyörät alkoivat pyöriä. Me saimme taustalle yrityksiä, jotka halusivat mahdollistaa tämän hankinnan, vaikkakaan tässä ei puhuta taloudellisesti mistään jättihankinnasta, AC Oulun toimitusjohtaja Petteri Haapala taustoittaa.

AC Oulu on solminut tänään loppukauden kattavan pelaajasopimuksen myös Tervarit-junioreiden kasvatin, Roope Blombergin kanssa. 18-vuotias puolustaja on harjoitellut ja pelannut AC Oulun mukana koko talvikauden esiintyen pääasiassa vasemman laitapuolustajan tontilla.

AC Oululla on tällä hetkellä 21 pelaajasopimusta.