Uutinen Edustus

AC Oulun alkukauden avainpelaajiin kuuluva Boussad Houche vakuuttaa olevansa tyytyväinen joukkueeseen ja kaupunkiin. Aika kuitenkin näyttää, miten kauan AC Oulu saa miehen palveluksista vielä nauttia.

KATSO HOUCHEN VIDEOHAASTATTELU:

Boussad Houchen haastattelu.wmv (Heinäpäässä 17.7.)
Voit katsoa videon myös tästä

Sarjakauden kynnyksellä lopullisesti Ouluun saapunut Boussad Houche on ollut yksi suuri palanen AC Oulun alkukauden menestyksessä. Viime kaudella belgialaisen Couvinin paitaa kantanut ranskalaistoppari on pelannut yhtä ottelua vaille jokaisessa pelissä täydet minuutit alakerran lukkona kapteeni Antti Pehkosen parina.

Houche on useissa otteluissa suorastaan dominoinut alakerran tapahtumia. Näin siitä huolimatta, että pelaaja on kärsinyt hankalasta polvivammasta lähes koko kauden ajan.

– Minulla on edelleen ongelmia polven kanssa. Elokuussa on näillä näkyminen edessä pieni pelitauko, joten voi olla, että menen silloin leikkaukseen, Houche kertoo .

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava rauhallinen pelimies on tyytyväinen tapaan, jolla AC Oulu on tähän mennessä esiintynyt.

– Olemme tehneet hyvin töitä ja olemme sarjataulukon kärjessä. Toivottavasti pystymme myös pitämään ykköspaikkamme. Voitot eivät yllätä minua, koska meillä on hyvä joukkue ja peleissä olemme onnistuneet tekemään kentällä oikeita asioita.

– Pelityylimme tietysti riippuu aina vastustajasta, mutta yritämme kuitenkin aina pitää kiinni omasta taktiikastamme ja noudattaa sitä, toteaa Houche.

Uransa aikana Belgian lisäksi myös Kyproksella sekä Ranskassa muun muassa Reimsin riveissä pelanneen Houchen mukaan Suomessa pelataan hyvää jalkapalloa, mutta jotkut asiat ovat tulleet myös hieman yllätyksenä.

– Olen ihan tyytyväinen suomalaisen jalkapallon tasoon, mutta mielestäni Suomessa pelataan fyysisesti kovempaa peliä kuin esimerkiksi Ranskassa. Tuomarit eivät vihellä kontakteista rikkeitä ihan yhtä helposti. Peli on kovaa ja täällä on hyviä jalkapalloilijoita.

AC Oulu ja Houche solmivat huhtikuun lopussa sopimuksen, jonka mukaan pelaaja on sopivan seuran löytyessä vapaa siirtymään ulkomaille, kun siirtoikkuna aukeaa. Parhaillaan kriittiset hetket lähestyvät kovaa vauhtia, sillä siirtoikkuna aukeaa heinäkuun päätyttyä.

Ratkaisuja jatkosta ei ole vielä tehty suuntaan tai toiseen.

– En tiedä vielä, mitä tapahtuu heinäkuun jälkeen. Minun täytyy keskustella seuran ja managerin ja kaikkien kanssa. Oulussa jatkaminen on totta kai mahdollista, mutta minun täytyy ajatella asioita myös Ranskassa asuvan vaimoni sekä perheeni kannalta, 30-vuotias Houche selvittää.

– Olen kyllä viihtynyt Oulussa hyvin. Tämä on aika pieni kaupunki, jossa kaikki tuntevat toisensa. Me pelaajat vietämme paljon vapaa-aikaa keskenämme ja käymme kaupungilla. Vaikka kaupunki on aika pieni, niin täällä on kuitenkin paljon tekemistä. Sääkin on ainakin tällä hetkellä hyvä. Minun ei tarvitse kyllä valittaa säästäkään, hän jatkaa.

AC Oulun kausi jatkuu sunnuntaina Helsingissä, jossa vastaan asettuu tällä hetkellä sarjan häntäpäässä majaileva Atlantis. Ranskalaispelaajalla ei ole juurikaan tietoa tulevasta vastustajasta, sillä varsinainen ottelupalaveri on joukkueella vielä edessä.

– Näin kuitenkin pari viikkoa sitten pari Atlantiksen pelaajaa ja mielestäni he eivät näyttäneet hirveän vahvoilta tai isoilta. Todennäköisesti he ovat sitten taitavia pelaajia, Houche arvioi AC Oulun torstain harjoituksissa Heinäpäässä.

Houche on noussut sympaattisen persoonansa sekä vakuuttavien peliotteidensa ansiosta myös yhdeksi oululaiskannattajien suosikiksi. Pelaaja lähettääkin katsojille terveisiä kauden jatkoa ajatellen.

– Toivon, että fanit kannustavat meitä loppuun asti ja tulevat yhä enemmän katsomaan pelejämme. Toivottavasti kauden lopussa on sitten isot juhlat Oulussa.

KATSO HOUCHEN VIDEOHAASTATTELU:
Boussad Houchen haastattelu.wmv
Voit katsoa videon myös tästä

(Toimitus)