Uutinen Edustus

AC Oulu tehtaili lauantaina liukuhihnalta komeita täyosumia, kun FC Espoo kaatui oululaisseuran sarjaotteluhistorian suurinumeroisimmassa voitossa loppulukemin 7 – 0.

KATSO VIDEOKOOSTE MAALIJUHLISTA!

AC Oulun tehopakkaus oli hattutempun paukuttanut kärkimies Randy Edwini-Bonsu. Maalien makuun pääsivät kuitenkin myös Dritan Stafsula, Jani Kauppila sekä kaksi kertaa onnistunut toppari Mika Lähderinne.

Etenkin Lähderinteen ensimmäinen, 62. minuutilla syntynyt 4-0-osuma, oli äärimmäisen komea, sillä Diegolaukoi pallon Lassi Nurmoksen puskusyötön jälkeen saksipotkulla alanurkkaan.

Nure antoi kulman ja pääsin ensin pari kertaa tökkäämään, mutta espoolaiset saivat palloa vähän purettua. Sitten laitettiin pallo kuitenkin takaisin boksin sisään, yritin siitä jonkinlaista saksipotkua ja sattui osumaan vähäsen.

Yllä oleva, kovin vaatimaton kertomus on Lähderinteen muotoilu upean saksipotkumaalin syntymästä. Maali oli Raatin remontoidun stadionin toistaiseksi komein ja eräällä tapaa se oli myös ainutlaatuinen.

Kysymykseen siitä, muistaako Lähderinne, milloin hän on viimeksi tehnyt saksipotkulla maalin, vastaus tuli kuin legendaariselta apteekin hyllyltä.

– En ikinä.

Ottelussa myös AC Oulun viidennen täysosuman puskemalla juntannut Lähderinne teki kuluvan kauden toisen ja kolmannen täysosumansa ensimmäisen maalin synnyttyä elokuun alussa pelatussa vieraspelissä FC Lahtea vastaan.

Lähderinne oli ottelun lopputuloksen osalta tyytyväinen myös sen takia, että AC Oulun maaliero koheni selkeästi verrattuna kärkiryhmä FC Lahteen, jolle tilastot osoittavat nyt enää kolmea maalia plussalle verrattuna AC Ouluun.

– Loppukaudesta maaliero voi olla yllättävän isossa osassa. Oli tosi hyvä juttu, että saimme nyt verkot tötterölle. Pääsimme myös parin pisteen päähän FC Lahdesta ja olemme nyt iskuetäisyydellä siitä. Peli kerrallaan kuitenkin edelleen mennään ja jokaisesta ottelusta haemme kolmea pistettä, Lähderinne alleviivasi.

Myös AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli ottelun jälkeen tyytyväisellä tuulella. Joukkue on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä terve ja peliote on kunnossa.

– Erityisesti hyökkäyspäässä tapahtui hyviä asioita, mutta myös puolustuksen nollapelistä pitää nostaa hattua. Tietynlainen vetreys näkyi kahden viikon loman jälkeen. Kentällä oli paljon virkeitä kavereita, joiden esitykset olivat pireitä. Oli myös hyvä, että pelasimme täysillä loppuun asti. Esitys oli kokonaisuutena iloinen ja pirteä, Malinen suitsutti kehuen myös vaihdosta positiivisesti sisääntulleita Joonas Pennasta ja Matias Ojalaa.

Maalinteko ei kuitenkaan aivan kaikilta vielä onnistunut parhaalla tavalla. Esimerkiksi muuten erinomaisella pelituulella olleilla Mika Nurmelalla ja Daniel Owusulla olisi ollut mahdollisuus saada nimensä maalintekotilastoihin.

– Danielia ei ole hankittu tänne maalintekijäksi, mutta siitä huolimatta tuolla pelipaikalla luulisi hänen joskus onnistuvan myös viimeistelyssä. Hänellä ei ole kyllä enää apina selässä, vaan siellä alkaa olla jo vähintään joku härkä tai elefantti, Malinen myönsi.

FC Espoon päävalmentaja Jussi Nuorela suhtautui murskatappioon rauhallisella tavalla, koska vieraat ovat käytännössä menettäneet mahdollisuutensa sarjapaikan säilyttämiseen jo aiemmin.

– Ekalla jaksolla pysyimme hyvin mukana ja pelasimme pallollisesti ihan ok. Mutta kyllähän me kolme ensimmäistä maalia lahjoitimme. Esimerkiksi se rankkari oli ihan järjetön homma veskarilta, että hän lähti siihen palloon, Nuorela kelaili 1-0-maaliin johtanutta tilannetta, jossa FC Espoon maalivahti Timo Aaltonen kaatoi Dritan Stafsulan, joka pisti lopulta pilkulta pallon varmasti verkon perukoille vasempaan alanurkkaan.

Sarjakakkoseksi nousseen AC Oulun seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Vuosaaressa FC Viikinkien vieraana. Sen jälkeen edessä onkin todellinen syksyn huipputrilleri, kun AC Oulu ja OPS iskevät 21.9. yhteen kauden toisessa Oulun derbyssä.

KATSO VIDEOKOOSTE MAALIJUHLISTA!

(Toimitus, Olli Kohonen)