Uutinen Edustus

AC Oulun Henri Hanhela sai hienon tunnustuksen, kun 17-vuotias hyökkääjä palkittiin Pohjois-Suomen piirin Vuoden parhaana poikapelaajana.

Kastellin urheilulukiossa opiskelevalle nuorukaiselle loppuvuosi on muutenkin tapahtumarikas, sillä Tervarit-juniorien kautta AC Ouluun tullut oululaispelaaja oli marraskuun lopussa viikon verran Espanjassa tutustumassa Espanjan liigassa pelaavan Espanyolin ja sen urheiluakatemian toimintaan. Hanhela myös harjoitteli päivisin seuran A-juniorien kanssa.

Ensi viikolla Hanhela lähtee puolestaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana Israeliin, jossa pelataan neljän maan turnaus 14. – 19. joulukuuta.

Aikaisemmin tämän vuoden helmikuussa Hanhela oli alle 17-vuotiaiden maajoukkueryhmän mukana Irlannissa ainoana pohjoissuomalaisena pelaajana Tervarit-juniorien Juuso Haapalan kanssa. Kesäkuun alussa puolestaan Hanhela oli mukana Raumalla pelaamassa kahta maaottelua Viroa vastaan, ja syyskuun lopussa ohjelmassa oli alle 18-vuotiaiden leiri Keski-Euroopassa. Hanhela onnistui myös maalinteossa sekä Raumalla Viroa vastaan että Keski-Euroopassa Slovakiaa vastaan.

Hanhelalla on ensi kauden kattava sopimus AC Oulun kanssa, ja päävalmentaja Juha Malinen onkin suunnitellut hänelle huomattavasti enemmän vastuuta kuin viime kaudella.

Vuoden poikapelaajan palkinnon ohella Pohjois-Suomen piiri palkitsi luonnollisesti myös muita menestyneitä. Vuoden miespelaajana palkittiin RoPSissa viime kaudella pelannut oululainen Mika Nurmela, joka solmi marraskuussa pitkän sopimuksen AC Oulun kanssa.

Kaikki palkitut löydät täältä

(Toimitus)