Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Niko Heiskasen kanssa. Juho Keskinen ja Santeri Viitasaari puolestaan jatkavat Oulussa yhden vuoden sopimuksella.

19-vuotias oululaispelaaja Niko Heiskanen on noussut kuluvan kauden aikana AC Oulun pelaavaan kokoonpanoon. Nopeajalkainen Heiskanen on monikäyttöinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan niin laitapuolustajan kuin laitahyökkääjänkin tontilla.

– Olen kolmatta kautta mukana AC Oulun ringissä, ja nyt olen onnistunut saamaan hyvin myös vastuuta. Tunnen, että olen kehittynyt paljon nykyisessä valmennuksessa ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös kauden seuraavan kauden aikana, 16:toista ottelussa tällä kaudella pelannut Heiskanen toteaa.

– Niko on oululaisen jalkapallon hedelmiä ja urheilulukion kasvatuksen tulos. Hän on ottanut jo hyvin paikkansa joukkueessa ja resursseja on vielä paljon parempaankin. Mielestäni Nikoa on auttanut pelipaikan muutos, sillä hänen vahvuutensa tulevat enemmän esiin hyökkäävänä puolustuspelaajana, päävalmentaja Juha Malinen linjaa.

Yhden vuoden jatkopestin on puolestaan allekirjoittanut 25-vuotias oululaismaalivahti Juho Keskinen. Hyvä lähitorjuja on pelannut tällä kaudella pääasiassa farmijoukkue OLS:n maalilla.

– Juhon kanssa oli jo vuosi sitten puhetta pidemmästä projektista. Hän on lahjakas urheilija, jonka uskon todella puhkeavan kukkaan tulevaisuudessa. Hän on pelannut jo tällä kaudella OLS:ssa erinomaisia pelejä. Kypsä ihminen ja urheilija, jonka kehityksen uskon jatkuvan, kertoo Malinen.

AC Oulussa jatkaa ensi kaudella myös Rovaniemeltä täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt 18-vuotias puolustaja Santeri Viitasaari, jonka sopimuksessa ollut optio käytetään. Vielä tämän kauden aikana isokokoinen pelaaja on esiintynyt pääasiassa OLS:n riveissä, mutta ensi kaudella nuorukainen on tarkoitus nostaa myös AC Oulun pelaavaan kokoonpanoon.

– Santeri opiskelee Oulussa ja hänestä on tulossa todella oululainen pelaaja. Takana on kova talvi, kun hän on joutunut totuttelemaan uuteen kaupunkiin, uuteen joukkueeseen ja ammattimaiseen tekemiseen. Jo nyt Santeri on hyvin lähellä pelipaikkaa ja jos kehitys jatkuu, tulee hänestä olemaan meille paljon apua ensi kaudella, Malinen korostaa.

Tuoreiden sopimusten myötä AC Oulun paketti alkaa olla hyvällä mallilla ensi kautta ajatellen, sillä kasassa on jo kymmenen pelaajasopimusta.

– Neuvottelut ovat käynnissä koko ajan ja varmasti pian saamme ilmoittaa seuraavista sopimuksista, Malinen sanoo.