Uutinen Edustus

AC Oulun ja Oulun Luistinseuran yhteisen jalkapallohallihankkeen rakennustyöt käynnistyvät maanantaina 20.7. Heinäpään urheilukeskukseen nousee täysimittainen ylipainehalli parantamaan alueen talviharjoitteluolosuhteita.

Hankkeen toteuttaa ja myöhemmin toimintaa operoi Oulun Jalkapallohalli Oy, jonka omistus jakaantuu AC Oulun ja Oulun Luistinseuran kesken. Jo muutaman vuoden ajan erittäin paljon työllistänyt hanke on kevään aikana vihdoin saanut kaikki tarvittavat luvat ja ylipainehallin on tarkoitus nousta ilmaan syksyn aikana – vuorot alkavat pyöriä parhaimmassa tapauksessa marras-joulukuun aikana.

Hankkeen veturina on toiminut arkkitehti Paavo ”Rekku” Karjalainen, joka tunnetaan myös AC Oulu Oy:n hallituksen jäsenenä. Taustatukea ja tuulta purjeisiin ovat puhaltaneet molempien seurojen lähipiirit. Paperipino on hankkeen paisunut yli 200-sivuiseksi, joka kertoo omaa kieltään hankkeen haastavuudesta.

Halli nouseen Heinäpään urheilukeskuksen kentälle numero 1, joka sijaitsee Nuottasaaren koulun ja nykyisen lämmitettävän tekonurmikentän välissä. Hallin toimittaa Duol, jonka ylipainehalleja on pystytetty ympäri maailmaa. Täysimittainen tekonurmi nostaa Oulun talviharjoitteluolosuhteet aivan uudelle tasolle. Valmistumisen jälkeen seudulta löytyy yhteensä kolme täysimittaista hallia.

– Projekti on ollut kieltämättä todella raskas ja sata kertaa vaikeampi, kuin osasimme kuvitella. Kun OMV:n kaivinkone iskee kuokan maahan, saattaa allekirjoittaneella hieman herkistää. Jos säät sallii ja kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ensi talvena hallissa vedetään ihan täyttä häkää treenejä ja pelejä, AC Oulu Oy:n ja Oulun Jalkapallohalli Oy:n toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

Hanke on tärkeä osa molempien omistajaseurojen strategiaa.

– Oulun Luistinseuran näkökulmasta uuden hallin rakentaminen on äärettömän tärkeä asia, sillä nyt pystymme tarjoamaan meidän juniorijoukkueille entistä paremmat edellytykset laadukkaalle toiminnalle. Haluamme olla viemässä oululaista jalkapalloa eteenpäin ja olosuhteet ovat tässä ensiarvoisen tärkeässä asemassa, Oulun Luistinseuran ja Oulun Jalkapallohalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Salmi alleviivaa.

Hankkeen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Rahoitus rakentuu yksityisen sektorin, pankkilainan ja erilaisten avustusten, kuten Palloliiton Hat-trickin ja Oulun kaupungin yksityisen liikuntapaikkarakentamisen tuen päälle.

– Toivomme, että hankkeelle löytyy vielä vetoapua taloudellisesti. Olemme jo avanneet yksityisille ihmisille mahdollisuuden tukea hanketta ostamalla oman nimensä ikuiseksi ajaksi hallin sisään tulevaan ”kannattajaseinään”. Tuotteen on hinta 99 euroa ja tavoitteena on kerätä vähintään 500 kannattajaa. Myös yrityksille tulee mahdollisuus olla auttamassa hanke maaliin, mutta tästä lisää myöhemmin, Meriläinen jatkaa.

Osta pala oululaista jalkapallohistoriaa täältä!

AC Oulu ja OLS tulevat pian julkaisemaan myös hienoja uutisia uudesta yhteistyösopimuksesta, jonka avulla vahvistetaan seurojen välistä yhteistyötä urheilullisesti ja luodaan entistä selkeämpi pelaajapolku oululaisille junioripelaajille.