Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin maanantaina 1.6. Kokouksessa käsiteltiin edellinen tilikausi ja käytiin läpi kuluvan tilikauden tilannetta.

AC Oulu Oy:n tilikausi 1.12.2018-30.11.2019 oli 174 578,86 euroa tappiollinen. Tilikauden aikana liikevaihto kasvoi 471 069,94 eurosta 574 232,13 euroon. Yhtiökokous käsitteli ja vahvisti tilinpäätöksen. Yhtiökokouksessa valittiin myös yhtiön hallitus, johon ei tullut muutoksia. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ville Puukka ja jäseninä Tomi Kaismo, Seppo Klemettilä, Paavo Karjalainen, Kalle Pyrhönen, Ilkka Matila, Sami Leikas, Marko Hiltunen ja Timo Kalermo.

– Kausi 2019 meni huonosti kentällä ja se heijastui myös talouteen. Tappiota tuli liikaa, mutta kuten hallitus oli luvannut, asiat hoidettiin. Kun tämä nykyinen kausi aloitettiin, seuralla ei ollut yhtään laskua tai palkkaa maksamatta. Samalla kuitenkin päätettiin, että kulurakennetta eli pääasiassa henkilöstökuluja lähdetään laskemaan. Hallitus on erittäin tyytyväinen joukkueen tekemiseen tällä kaudella – tosipelit ovat kuitenkin vielä tulossa, seuran puheenjohtaja Ville Puukka kertoo.

Kuluvan kauden ylle on noussut epävarmuuden pilviä monella tapaa. Yhtiössä on suoritettu sopeuttamistoimia, mutta irtisanomiset ja palkanmaksun keskeytykset on pystytty välttämään ja näin ollen takaamaan jokaiselle työntekijälle toimeentulo.

– Ensinnäkin kaikille meidän tekijöille iso kiitos. Hallitus on joutunut tekemään kovia päätöksiä, mutta ikävimmät uutiset on vältetty. Valittajia ei ole ollut ainuttakaan – päin vastoin tämä aika on hitsannut meitä vielä enemmän yhteen. Huhti- ja toukokuussa tehtiin todella paljon muita töitä, joilla saatiin rahaa kasaan palkkoja varten. Ainakin kesä- ja heinäkuussa palkkoja leikataan ja muita töitä jatketaan, mutta tietysti urheilullisuus edellä. Loppukauden osalta päätöksiä tehdään myöhemmin, kun tiedetään lisää rajoituksista ja mahdollisista tukimuodoista. Mutta erilaisia työkeikkoja otetaan siis ilomielin vastaan, Puukka jatkaa.