Uutinen Edustus

AC Oulu on hankkinut riveihinsä japanilaisen Fugo Segawan, 21. Vasemman laitapuolustajan tontilla viihtyvä Segawa on Laivastonsinisten seurahistorian ensimmäinen japanilaispelaaja.

Edellisen kauden Segawa pelasi Rovaniemen Palloseurassa, jossa vyölle kertyi yhteensä 14 ottelua Veikkausliigassa ja Suomen Cupissa.Eurooppaan Segawa muutti alunperin Japanista 15-vuotiaana käydäkseen koulua ja pelatakseen jalkapalloa stipendillä Brittein saarilla Windsorissa, FAB Academy joukkueessa. Kolmen vuoden jälkeen puolustaja kävi mutkan Espanjassa ennen kuin siirtyi 2016 Ruotsiin neljännellä sarjatasolla pelaavaan Ånge IF -seuraan.

Suomeen Segawa muutti jo kaudella 2017, kun Kakkosessa pelaava PEPO Lappeenrannasta hankki pelaajan riveihinsä. Japanilaisen debyyttikausi Suomessa oli menestys, kun kauden päätteksi Segawa äänestettiin pelaajien toimesta Kakkosen A-lohkon parhaaksi puolustajaksi.

Tulevalla kaudella juoksuvoimaiselta laitapuolustajalta odotetaan vahvaa panosta Laivastonsinisten alakerrassa. Hänen vahvuudet ovat pallollisessa pelissä. Päävalmentaja Mika Lähderinne haluaa vasemmalle puolelle vasenjalkaisen pelaajan ja on siksi todella tyytyväinen sopimukseen.

– Fugo on korkean työmoraalin omaava, juoksuvoimainen vasen laitapuolustaja. Hänen esitykset pistivät silmään jo pari vuotta sitten. Hän on nöyrä joukkuepelaaja, joka on viime vuosina (PEPO, RoPS) varmasti erittäin hyvin valmennettu. Omaa todella ison potentiaalin kehittyä entisestään, joten on erittäin hyvä palanen meidän kokonaisuuteen, Lähderinne kertoo.

AC Oulun julkinen sopimustilanne 17.12.2018

Aleksi Gullsten
Samuli Leppälä
Lassi Nurmos
Konstantin Belov
Aapo Heikkilä
David Ramadingaye
Juhani Pennanen
Alberto Alvarado Morin
Jere Aallikko
Driton Shala
Alexander Jibrin
Tommi Lindholm

Fugo Segawa