Uutinen Edustus

Yksi AC Oulun suurimmista onnistujista sunnuntai-iltana Kemin kaadossa oli Iyam Friday, joka iski ottelun avausmaalin ja syötti toisen sekä kolmannen osuman.

Toista kauttaan AC Oulussa pelaavalle Fridaylle osuma oli ensimmäinen oululaisseuran riveissä. Maali syntyi jo pelin kahdeksannella minuutilla, kun Friday pääsi puskemaan Jussi Äijälän antaman vapaapotkun verkon perukoille.

– Olen pelannut nyt pari ottelua hyökkääjänä ja silloin on mahdollisuus maalintekoon jokaisessa ottelussa. En tiedä, miksi en ole aikaisemmin onnistunut, mutta nyt olen todella onnellinen. Toivottavasti sama vire jatkuu seuraavissakin ottelussa. Kaikkeni ainakin teen sen eteen, Friday kertoi.

Myös koko joukkueen onnistuminen lämmitti pelaajan mieltä, sillä voiton myötä AC Oulu jatkaa edelleen vahvaa menoaan tämän kauden Ykkösessä.

– Ennen ottelua puhuimme, että meidän täytyy pelata kovalla itseluottamuksella ja tarkoituksena oli saada pelattua palloa heidän hieman hitaiden puolustajien taakse. Siellä oli paljon tilaa ja varsinkin toisella jaksolla suunnitelmamme toimi hienosti.

– Kemi aloitti ottelun erittäin hyvin, mutta sitten saimme heidän puolustukseen painetta ja palloja selustaan. Pelasimme hienosti suunnitelmamme mukaan, totesi Friday tyytyväisenä.

Yhtä peliä vaille jokaisessa AC Oulun tämän kauden ottelussa esiintynyt 18-vuotias nigerialainen on totuttu näkemään keskikentällä, mutta kahdessa viimeisimmässä ottelussa hän on pelannut myös oikean laitahyökkääjän tontilla. Nuorukainen ei kuitenkaan itse koe roolinsa muuttuneen merkittävästi, sillä hän on omien sanojensa mukaan ollut aina hyökkäävä pelaaja.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen korosti Kemi-ottelun jälkeen Fridayn merkitystä joukkueelle.

– Friday tekee erinomaista työtä. Jotkut pitävät häntä jonkinlaisena oikuttelijana ja kikkailijana, mutta tällä kaudella hän on pystynyt pelaamaan loistavasti sellaisissakin rooleissa, joissa tulee erikoistehtäviä. Hän yrittää aina toteuttaa kaikki annetut tehtävät täydellisesti, Malinen suitsutti.

Fridayn ja AC Oulun uusi viikko alkaa maanantaiaamuna palauttavilla harjoituksilla. Seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Helsingissä Atlantista vastaan.

(Toimitus)