Uutinen Edustus

Kesken viime kauden AC Ouluun Musan Salamasta liittynyt Fareed Sadat pelaa laivastonsinisissä myös Veikkausliigassa, kun sopimuksessa ollut optiovuosi on päätetty ottaa käyttöön.

Sadat on 22-vuotias hyökkäyspään pelaaja, joka aloitti viime kauden Porissa MuSan paidassa pelaten Ykkösessä 11 peliä ja onnistuen maalinteossa neljästi, kertaalleen myös AC Oulua vastaan. Hyvät otteet herättivät myös AC Oulun mielenkiinnon ja niinpä mahdollisuuden auetessa, Sadat siirtyi kesken kauden elokuussa laivastonsinisten joukkueeseen.

Oulussa ensimmäinen kuukausi meni totutellessa uuteen ympäristöön ja erilaiseen pelitapaan, mutta lokakuussa ketsuppipullo aukesi ja Sadat teki viimeiseen neljään peliin viisi maalia. Kärkipelaaja oli siis lopulta erittäin tärkeän palanen AC Oulun marssiessa Ykkösen voittoon ja sarjaporrasta ylemmäs Veikkausliigaan.

Sadat on pelannut aiemmin urallaan jo Veikkausliiga-pelejä FC Lahden paidassa 39 kappaletta, joten sarjataso on entuudestaan tuttu. Maaleja liigassa on merkitty miehelle kolme. Kokemusta on lisäksi Islannin toiselta sarjatasolta, Suomen poikien maajoukkueesta sekä kahden ottelun verran Afganistanin A-maajoukkueesta.

Päävalmentaja Jyrki Ahola piti Sadatin mielellään joukkueessa myös tulevalle kaudelle.

– Fare osoitti tasonsa syksyn tärkeissä otteluissa ja tämän vuoksi käytimme option hänen sopimuksestaan. Hän antaa räjähtävänä ja nopeana pelaajana valmennuksella erilaisen vaihtoehdon varsinkin selustaan juoksujen osalta. Fare on kaiken lisäksi hieno persoona, jolla on valtava halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi, kommentoi Ahola kärkipelaajan jatkosopimusta.

Myös urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen vakuuttui hyökkääjän otteista syksyn peleissä.

– Fareed näytti menneellä kaudella, että pystyy liikkeellään ja oveluudellaan sekä tekemään maaleja että luomaan maalintekopaikkoja joukkuekavereilleen. Hän omaa myös riittävästi työmoraalia ja jalkoja auttaakseen joukkuetta puolustuspelivaiheessa. Uskon, että Fare pystyy vielä kovasti parantamaan peliään saadessaan hyvän harjoituskauden talvella alle, Heikkinen päättää.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)
Ruxi (2021+1)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Obed Malolo (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Fareed Sadat (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)
Samu Alanko (2022+1)

ACOTV

Yhteistyössä