Uutinen Edustus

Päävalmentaja Jyrki Aholan taustaryhmä kaudelle 2020 on kasattu pitkälle tutuista kasvoista, mutta mukana on myös uutta verta.

Päävalmentaja Aholan sopimus julkaistiin viime syyskuussa, jonka jälkeen alkoi muun valmennuksen ja taustojen kartoittaminen. Ensimmäisenä haaviin tarttui lokakuussa valmentajaksi nimitetty Teemu Tavikainen. Etelä-suomalaisuudesta huolimatta molemmat ovat ihan mukavia heppuja, jotka saavat taakseen äärettömän määrän oululaista osaamista ja kokemusta.

Maalivahtivalmentajana jatkaa seuralegenda Jani Luukkonen, joka on ollut AC Oulussa pelaajana tai valmentajana kahta Myllykoskella vietettyä vuotta lukuunotamatta koko seuran olemassa olon ajan. Aina yhtä iloinen ja nuorekas ”Jantsa” toimii AC Oulussa OTO-pohjalla. Tämä tulee perheelliselle miehelle tarpeen, sillä vuosien saatossa korttipöytään on uponnut vähintään esikoisen lapsilisien verran riihikuivaa.

Vakiovarusteisiin kuuluu myös joukkueenjohtaja Pasi Moilanen, joka on viihdyttänyt kotiyleisöä tempperamentillaan vuodesta 2006 alkaen (tai kuitenkin ihan liian kauan). Moilasen vastuulla on normaalien joukkueenjohtajan tehtävien lisäksi välittömän palautteen antaminen ottelun tuomaristolle. Mika Nurmelan eläköitymisen jälkeen, Moilanen on täyttänyt saappaat erittäin mallikkaasti. Siviilissä rehtorin virkaa toimittava mies osaa erottaa työn ja vapaa-ajan ihaltavalla tavalla.

Uusi mies taustaryhmässä on huoltajan viestikapulan ihmisnaulakko Pekka ”Pexi” Juntuselta perinyt Lasse Pohjola. Oululaisen futiksen ystävät saattavat muistaa nuoren ja taitavan Pohjolan, joka edusti Suomea useissa eri ikäkausimaajoukkueissa. Hiipuneen uran viimeinenkin liekki sammui Castrenin kentällä hyvän ystävän, AC Oulun toimitusjohtaja Juho ”Äffä” Meriläisen, taklaukseen. Huhujen mukaan polvea särkee edelleen öisin. Ammattilainen tuo uutta ja monipuolista osaamista Laivastonsinisten käyttöön. Pexi Juntunen jatkaa kuitenkin huoltajana OLS B-junioreissa sekä muissa tehtävissä AC Oulussa, mikä on erittäin hieno asia!

Lauri ”Late” Siren jatkaa 4. valmentajan vastuullisessa tehtävässään, Ville Puukka lääkärinä, Ari Korkala fysioterapeuttina ja Arttu Siira hierojana, koska muita halukkaita ei löytynyt.

Edustusjoukkueen joogaohjaajaja jo kaudesta 2019 alkaen toiminut Tiia Törrö tietää jalkapallosta enemmän kuin keskiverto suomalainen. Edellisessä katsomassaan ottelussa tämä ikinuori kaunotar huomasi, että siniviivaa ei kentältä löydy. Pelaajien nimiä hän ei vielä muista, mutta Tiialle tiedoksi että ”se komia brassi” ei sitten pelaa enää meillä.

AC Oulun entisen akatemian eli nykyisen AC Oulu 2:n päävalmentajana jatkaa jalkapalloprofessori Tapio ”Tapi” Haapaniemi. Tapi elää ja hengittää futista aamusta iltaan – ainakin hänen vaimonsa mukaan. Tapille vinkkinä, että se fläppitaulu ei kaikkien mielestä sovi keskelle olo- tai makuuhuonetta. Eikä varsinkaan sänkyyn.

AC Oulu 2:n huoltajaksi nimetty Jari ”Jakke” Malmi ei esittelyjä kaipaa. Muutaman vuoden tauon jälkeen huoltajalegenda nähdään jälleen tositoimissa muuallakin kuin biljardihallilla. Miehellä on yksin takana enemmän saunailtoja, kuin muulla joukkueella ikävuosia. Jakke jakaa mielellään varmat kenovinkit julkisuuteen. Menestys on tähän saakka ollut tasoa Mixu Paatelaisen joulukuusi. Tältä vakavalta ja hiljaiselta mieheltä ei juuri vitsit ja jutut irtoa – voimia bussikuskille.

Haapaniemen aisaparina joukkueen valmentajana aloittaa Rafinha. Mies on siis itsekkin tajunnut, että pelivuosia ei ole montaa jäljellä. Joukkueenjohtajana (paino sanalla johtaja) jatkaa Timo Kaukonen.

AC Oulun valmennus- ja taustaryhmä kaudella 2020:

Päävalmentaja: Jyrki Ahola
Valmentaja: Teemu Tavikainen
Maalivahtivalmentaja: Jani Luukkonen
Huoltaja: Lasse Pohjola
Joukkueenjohtaja: Pasi Moilanen
4. valmentaja: Lauri ”Late” Siren
Lääkäri: Ville Puukka / Terveystalo
Hieroja: Arttu Siira / Moku
Fysioterapeutti: Ari Korkala / Terveystalo
Joogaohjaaja: Tiia Törrö

AC Oulu 2:n valmennus- ja taustaryhmä kaudella 2020:

Päävalmentaja: Tapio Haapaniemi
Valmentaja: Rafinha
Huoltaja: Jari Malmi
Joukkueenjohtaja: Timo Kaukonen
Lääkäri: Ville Puukka / Terveystalo

PS. Lasse Pohjola pelasi aikoinaan yhden tuplamaaottelun, mutta kuka näitä laskee. Aika kultaa muistot.

OSTA KAUSIKORTTISI TÄÄLTÄ