Uutinen Edustus

Oululaisen jalkapallon Hall of Famen neljänneksi jäseneksi on valittu 75-vuotias Eelis Perttunen.

Perttunen oli jalkapallouransa aikana värikäs persoona sekä pelaajana että valmentajana. Perttunen tuli tutuksi OTP:n pelaajana ja myöhemmin muun muassa OLS:n valmentajana.

Pelaajauransa aikana erityisesti puhtaista ja teknisistä potkuista tunnetun Perttusen seuroina olivat myös Tampereen TKT sekä Rauman Hakrit. 1950-luvulla Perttunen valittiin myös Suomen B-maajoukkueeseen, ja vuonna 1982 hänelle myönnettiin Suomen Palloliiton kultainen ansiomerkki.

Perttunen muistetaan entisten valmennettaviensa (muun muassa Martti Kuusela ja Juha Malinen) parissa liukutaklauksien harjoittelusta ja sinnikkyyden opettamisesta.

– Eelis oli kentällä todellinen johtajatyyppi, jolla oli hyvät ja puhtaat potkut, joiden ansiosta maaleja syntyi myös kaukolaukauksilla. Hänellä oli hyvä näkemys pelistä ja tekniikka hyvällä tasolla. Myös pitkät ristipallot olivat yksi tavaramerkki. Hän pelasi nuorempana välihyökkääjänä ja myöhemmin keskustuen paikalla, muistelee Malinen.

Eelis Perttunen on siis oululaisen jalkapallon kunniagallerian neljäs jäsen. Aikaisemmin Hall of Fameen on nimetty Seppo Kilponen, Eero Virkkunen ja Aki Lahtinen. Viides jäsen julkistetaan keskiviikkona 24. kesäkuuta ennen AC Oulun ja KPV:n välisen ottelun alkua.

(Toimitus)