Uutinen Edustus

AC Oulu haki lauantaina elintärkeän vierasvoiton, kun sarjajohtaja Viikingit kaatui Helsingin Vuosaaressa maalein 3-1. Kokonaisuutena vahvan ottelun pelanneen AC Oulun sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Donewell Yobe.

Kun panokset kovenevat, kentällä erotellaan, ketkä pelaajat pystyvät nousemaan esiin tärkeillä hetkillä ja ketkä eivät. AC Oulu oli lauantaina selkä seinää vasten kovimmassa mahdollisessa paikassa, mutta pystyi tekemään sen, mitä vaadittiin siihen, että syksyn unelma pysyy yhä hengissä.

Avausmaalin komeasti vapaapotkusta laukoneen puolustaja Niko Kukan ohella oululaisjoukkueen juhlittu mies oli Donewell Yobe, joka notkautti Viikinki-pelaajien niskat ensin 0-2-maalillaan ja taittoi sitten ne lopullisesti 0-3-osumallaan.

Molemmat maalit olivat hyökkääjältä ennen kaikkea tehtyjä maaleja, joissa sattumalla ei ollut sijaa.

– Maalit olivat hyvin samantyyppisiä. Ensimmäisessä Dominic (Yobe) pääsi nousemaan vasemmalta ja ohitti puolustajan. Sen jälkeen hän syötti pallon puolustuslinjan taakse, josta pääsin ohjaamaan maalin.

– Toisessa puolestaan Niko Heiskanen ja Papa (Niang) syöttelivät ensin hyvin keskenään, jonka jälkeen pallo tuli jälleen linjan taakse ja pääsin tekemään maalin, Donewell Yobe kertasi ottelun jälkeen.

Donewell teki ottelussa myös kolmannen maalin, mutta reilun 70 minuutin pelin jälkeen tullut osuma liputettiin virheellisesti paitsioksi.

Lauantain osumien myötä Donewell on nyt tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia ja johtaa AC Oulun sisäistä maalintekijätilastoa.

– Onnistuminen oli minulle erittäin tärkeää, koska tässä oli välissä kolme ottelua, joissa en tehnyt maalia. Tärkein asia on kuitenkin se, että joukkueemme voitti. Meillä on ollut ongelmia tehdä otteluissa enemmän kuin yksi maali, joten tämä kolmen maalin peli antaa itseluottamusta jatkoa ajatellen, hyökkääjä kertoi.

Viime viikon kotitappion jälkeen AC Oulun tilanne näytti synkältä, mutta joukkue halusi lauantaina näyttää taistelevansa loppuun asti.

– Halusimme voittoa todella paljon ja näytimme sen myös kentällä. Kun menimme kentälle, niin jokainen pelaaja vain halusi pelin alkavan. Taistelimme erinomaisesti koko ottelun ajan.

Kärkijoukkueet Viikingit ja JJK ovat edelleen sarjataulukossa sen verran AC Oulua edellä, ettei nousu kahden parhaan joukkoon ole omissa käsissä. Loput kolme peliä voittamalla kaikki on kuitenkin mahdollista.

– Meillä on mahdollisuus ja uskomme edelleen pystyvämme nousemaan. Nyt meidän täytyy kuitenkin todistaa, että pystymme hyvän ottelun jälkeen pelaamaan hyvin myös seuraavassa ottelussa. Tämä peli täytyy unohtaa nopeasti ja aloittaa keskittyminen Kemi-otteluun, Donewell korosti.

AC Oulun seuraava ottelu on siis torstaina vieraskentällä PS Kemiä vastaan. Tällä kaudella peli on kulkenut vieraskentillä huomattavasti paremmin kuin kotiyleisön edessä, sillä 12:toista vierasottelusta saldona on kuusi voittoa, kuusi tasapeliä, eikä ainuttakaan tappiota.

LUE MYÖS: Viikingit-ottelun raportti

(Toimitus)