Uutinen Edustus

Monikäyttöinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Diego Diz on AC Oulun uusin vahvistus. Espanjalaisen kanssa on solmittu tulevan kauden kattava sopimus, joka sisältää myös option kaudesta 2022.

Diego Dizillä on ikää 29 vuotta ja edellisen kauden keskikenttäpelaaja edusti Georgian pääsarjassa FC Samtredian joukkuetta. Ennen Itä-Eurooppaan siirtymistä Diz pelasi kauden Islannin pääsarjassa UMF Grindavíkin joukkueessa.

Kokemusta mieheltä löytyy lisäksi Espanjan kolmannelta sarjatasolta 71 ottelun edestä ja maalejakin on syntynyt kyseisessä sarjassa 9 kappaletta. Kaudella 17/18 hän toimi kapteenina Club Rápido de Bouzasin joukkueessa.

– Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta päästä edustamaan AC Oulua. Olen kuullut seurasta pelkästään hyvää kaikilta tutuiltani, jotka ovat jo pelanneet Suomessa. En malta odottaa sarjan alkua ja sitä, että pääsemme nauttimaan peleistä yhdessä, kommentoi Diz tuoreeltaan tunnelmiaan sopimuksen varmistuttua.

AC Oulun valmennuksessa Diego Dizin taustoja ja taitoja on selvitetty tarkkaan.

– Kokenut Diego Diz kykenee pelaamaan kaikissa keskikentän rooleissa ja sen lisäksi myös laiturina. Hän on hyvä ohittamaan ja nopea pallon kanssa, joten antaa joukkueellemme murtautumisvaiheeseen erilaisen uhan, taustoittaa AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

– Georgian liigassa pelannut Diz tuo meidän keskikentälle lisää pallollista taitoa. Hän pystyy rytmittämään peliä ja myös antamaan murtavia syöttöjä. Fiksu pelaaja, joka liikkuu kentällä älykkäästi, toteaa puolestaan urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)